IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваното BMW M за 2022 г. е електрическо

Спортното подразделение отбеляза ръст на продажбите от 8,4%

BMW M отпразнува своята 50-та годишнина през 2022 г., като юбилеят беше белязан от нов рекорд на продажбите – 177 257 автомобила. Така спортното подразделение на баварците отчете ръст от 8,4% спрямо предходната година, като най-успешният пазар беше този в САЩ, следван от Германия и Великобритания.


BMW i4 M50


По-интересното обаче е, че най-продаваното превозно средство на BMW M през 2022 г. беше изцяло електрическото BMW i4 M50. А това предполага, че решението на M-подразделението да се насочи към електрификация не е чак толкова лоша идея. Точният брой на продажбите на i4 M50 не се съобщава.

„За нас това е ясен сигнал, че уникалното усещане, предлагано от М-автомобилите, е пристигнало в света на електрифицираните превозни средства“, казва Тимо Реш, ръководител на отдел „Клиенти, маркетинг и продажби“ в BMW M GmbH.


BMW i4 M50


BMW i4 M50 не е единственият електрифициран М-модел. Кросоувърът BMW XM също направи своя дебют миналата година, като разчита на хибридно задвижване с 660 к.с. На пазара е и BMW iX M60, а през тази година трябва да бъде представено i7 M70.

Подразделението BMW M обещава непрекъсната офанзива по отношение на електрифицираните модели, като твърди, че „плановете да по-нататъшната трансформация към електрическа мобилност вече са готови“. Сред новостите ще бъде електрическа система задвижване на четирите колела M xDrive с четири електрически мотора.


BMW i4 M50


Успехът на продажбите на BMW M през 2022 г. включва още модели M3 и M4, включително комбито M3 Touring. Второто поколение M2 също направи фурор на пазара миналата година с редовия си 6-цилиндров двигател, 6-степенна механична скоростна кутия и задвижване на задните колела.

От BMW също така припомнят, че M3 CS ще направи своя дебют на състезанието „Rolex 24“ в Дейтона. Това ще бъде и състезателен дебют за състезателния автомобил BMW M Hybrid V8 LMDh.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Що и кво ше направиш с шест цил ти редови двигател
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    На бензинец ( преди 1 година )
    Пред 3.0 литровия 6 цилиндров редови двигател това е просто една пародия. Хората я купуват просто заради по евтиният разход и поддръжка това е не че много им харесва.
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До тъпакарейсър ( преди 1 година )
    И една Тесла те прави за смех
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Рейсър ( преди 1 година )
    Кефи ме как при launch control при натиснат пeдaлa на газта и спирачката, преди да се изстрелят, i4 M и iX M се тресат целите от напрежението, което пълни кондензаторите, за да нагънат асфалта в следващата секунда. Усещаш тока и косите се изправят, все едно те е блъснал трафопост. Маниакално!
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Вярваш или не вярваш, хората които търсят бързи автомобили, все повече избират тока. А преди да ме контрираш, че бързината не била основен критерии при избор на автомобил, си помисли защо някой би си купил емка, ако не го интересува бързината?
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма данни или цифри, ама вярвайте ми.