IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW посочи кой ще си купи суперкросоувъра XM

Баварците вярват, че ще привлекат собственици на Urus и G-Class

Представеното само преди седмици BMW XM със сигурност не е автомобил за всеки, но баварският производител смята, че настоящите собственици на луксозни SUV са тези, които ще изберат наследника на легендарния M1.


BMW XM


Това мнение изразиха двама от шефовете на BMW M – главният изпълнителен директор Франк ван Мийл и вицепрезидентът Тимо Реш, който отговаря за клиентите, маркетинга и продажбата. Те гостуваха на BMW M Fest в Южна Африка, където BMW представи пред публика новите M2 и XM, заедно с някои важни подробности за най-новия самостоятелен модел M и неговия целеви пазар.

„Много хора, които карат Lamborghini Urus или Mercedes G-Class, казват: „Искам да имам нещо такова от BMW“ и за нас това беше логичният избор“, каза Ван Мийл. Реш подкрепи това твърдение, като призна, че BMW XM няма да накара съществуващите собственици на M автомобили да преминат към M SUV-модел.


BMW XM


„Това, което си представяме като купувачи на BMW XM, са съществуващите собственици на луксозни SUV автомобили – тези, които вече имат Lamborghini Urus, Bentley Bentayga и Land Rover Range Rover в гаражите си“, коментира на свой ред Реш.

Двамата топ-мениджъри признават, че за тези хора това няма да бъде промяна, а допълнение към колекцията от автомобили, които притежават. Те са категорични, че решението да се следва популярността на SUV-моделите при наследника на M1 е било напълно логично с оглед на случващото се на пазара.


Още снимки на баварския супер-SUV - вижте в галерията:


Според шефовете на BMW M, основният пазар на суперкросоувъра ще бъде САЩ, следван от Китай и Близкия Изток. Самият модел се произвежда във фабриката на баварците в Северна Каролина.

0 от 500