fallback

Nissan показа ново лице на GT-R

Промените по спортния автомобил са по екстериора, двигателят си остава същият

Японската компания Nissan показа в Токио актуализирана версия на спортния автомобил GT-R, като повечето от промени са за освежаване на екстериора. Става въпрос за планиран рестайлинг, който японският модел преживява редовно.

 

 

Липсата на глобална модернизация се дължи на факта, че през следващите няколко години за Nissan GT-R предстои смяна на поколенията. Настоящите промени вероятно ще бъдат последните за сегашния GT-R.

Автомобилът е представен в две версии - стандартна и специалната Nismo, които външно се различават значително една от друга. Базовата има два сравнително тънки въздухозаборника отпред. Бронята е допълнена от LED светлини, които образуват оригинален изглед отстрани. Предният капак съчетава компактни изрези за допълнителен въздушен поток.

 

 

В задната част се виждат четири големи изпускателни тръби, спойлер и големи кръгли LED светлини. Съобщава се, че промените, направени в екстериора, подобряват притискащата сила.

GT-R by Nismo е оборудван с по-агресивен бодикит, който е изработен от въглеродни влакна. Версията е с нови спортни седалки и заден диференциал, както и преработена изпускателна тръба, за да отговаря на наскоро въведени разпоредби в Япония.

 

 

Под капака на колата са запазени старите двигатели - 3,8-литров V6 с двойно турбо и мощност 570 к.с. и 632 Нм. Във версия Nismo модел развива 600 к.с. и 652 Нм. Задвижването е на всички колела чрез шестстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Не са обявени нови данни за ускорение и максимална скорост.

Окачването с адаптивни амортисьори е пренастроено, докато Nismo е с по-големи карбоново-керамични спирачки с диаметър 410 мм отпред и 390 мм отзад. Версията с 600 к. с. за първи път има и преден самоблокиращ диференциал, което подобрява управлението.

 

 

Nissan не е актуализирал и информационно-развлекателната система, която остава с осем-инчов сензорен екран с навигация, Apple CarPlay (без Android Auto) и звукова система Bose с 11 високоговорителя.

В Япония новият Nissan GT-R вече се продава, а през пролетта ще се появи и в други страни, съобщава официалният сайт на японската марка. На местния пазар ще бъдат налични осем версии. В ниския край на спектъра ще бъдат изданията GT-R Pure, GT-R Black и GT-R Premium. Моделите със средни спецификации включват GT-R Premium издание T-spec, вариант Track, проектирано от Nismo, и Track а базата на Nismo T-Spec. Те са извън оригиналните производни на Nismo, които са ограничени само до две - Nismo и Nismo Special.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

fallback
  • #2
    Някой ( преди 1 година )
    Отпред обикновената версия прилича на концептуална кола, на мен поне не ми изглежда много естествено
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    И тия, са като Лада. Още 20 години ще повтарят, че съвършенството не трябва да се променя.
fallback
Последни