IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG SL 63 получи версия в стил F1

Motorsport Collectors Edition ще бъде произведен в серия от 100 бройки

2022 година със сигурност няма да остане като един от добрите сезони във Формула 1 в историята на Mercedes-Benz. Отборът успя да спечели само едно състезание - Джордж Ръсел триумфира в Бразилия. Младият британец обаче трябваше да се задоволи с четвърто място в крайното класиране, а съотборникът му Люис Хамилтън остава едва шести.


Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition


Въпреки това, AMG реши да почете усилията си във F1 със специално издание на роудстъра SL. Така наречената Motorsport Collectors Edition е базирана на най-добрата модификация - SL 63, и съдържа цяла поредица от визуални актуализации. Те обаче напомнят повече на болида от 2021 г. - W12, отколкото на този от миналата година (W13).

Както при W12, цветът на боята се променя от сребристо на обсидианово черно. Всичко е съчетано с добре познатото зелено Petronas. На задната половина на колата ще откриете многобройни звезди на Mercedes, както в състезателния болид.


Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition


Стандартното оборудване на специалното издание включва пакет AMG Aerodynamics, състоящ се от по-големи накрайници на двете престилки, по-голям заден дифузьор и промени в долната част за оптимизиране на въздушния поток в тази зона.

Различни черни акценти по колата са за сметка на двата пакета AMG Night. Те включват черна хромирана решетка, тъмни спирачни апарати и черни табели с имена.


Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition


Специалният SL 63 е качен на 21-цолови джанти в дизайн с 10 спици и има покрив от черна тъкан. Седалките Performance са тапицирани с черна кожа напа и се предлагат с червени или жълти шевове по желание. Други екстри на Motorsport Collectors Edition включват въглероден декор в интериора, звукова система Burmester, проекционен дисплей и телеметрична система Track Pack.

Mercedes ще произведе 100 екземпляра от роудстъра. Всеки включва вътрешно покритие, изработено от синтетичен материал, който трябва да е устойчив на разкъсване. Покривалото за кола има антистатична подплата от фланел от вътрешната страна, която трябва да предпази от надраскване и мръсотия.


Още снимки на специалната версия на роудстъра - вижте в галерията:


Технически промени при SL 63 Motorsport Collectors Edition няма. Мощността на 4.0-литровия битурбо V8 все още е 585 к.с. и 800 Нм въртящ момент, достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди и развиване на максимална скорост от 315 км/ч.

0 от 500