IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition се сбогува с V8

Прощалната версия на модела излиза в тираж от 999 бройки

Докато следващото поколение на Mercedes-Benz E-Class все още е в процес на разработка, автомобилният производител от Щутгарт представи прощална версия на най-мощния си модел в семейството - Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+. Специалното издание, което ще се предлага както като седан, така и като комби, ще излезе в ограничен тираж от 999 бройки и битурбо V8, който при следващата генерация ще отстъпи място на plug-in хибридно задвижване.


Mercedes-AMG E 63 S Final Edition


Визуално, Final Edition се откроява благодарение на ексклузивния матово графитено-сив цвят на екстериора, комбиниран с комплект от 20-цолови лети джанти AMG, специални AMG емблеми и допълнителен пакет AMG Night Package. Той включва гланцово черно покритие на предния сплитер, на вложките на страничните прагове, на тапицерията на калниците и прозорците, на капачките на огледалата и на задния дифузьор, както и четири трапецовидни изпускателни тръби.

При отваряне на вратите, шофьорът ще бъде посрещнати от логото на AMG, проектирано върху земята, и от осветени прагове на вратите от неръждаема стомана AMG. Пакетът AMG Performance Seat Package предлага по-голяма странична подкрепа от отопляемите и електрически регулируеми седалки, тапицирани с титаниево сива перлена или черна кожа AMG Nappa с жълти контрастни шевове.


Mercedes-AMG E 63 S Final Edition


Същата кожа може да се намери и на арматурното табло, както и на волана AMG Performance с плоско дъно, комбиниран с микрофибър Dinamica. Има изобилие от въглеродни влакна на централната конзола и арматурното табло, както и подови постелки с марката AMG. Всяка бройка от модела получава специална табелка на централната конзола, с която се подчертава ограничения характер на това специално издание.

Под капака няма промени, като 4,0-литровият V8 с двойно турбо отново произвежда 612 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Мощността се изпраща към четирите колела благодарение на системата 4Matic+, която е с подчертано задно предаване.


Още снимки на последната E-Class с V8 двигател - вижте в галерията:


Както стана ясно, Mercedes-AMG ще произведе само 999 бройки от E 63 S 4Matic+ Final Edition и ще предложи специално покритие за кола AMG като подарък на собствениците. Автомобилният производител не е обявил цени, но се Final Edition да бъде малко по-скъп от обикновения E 63 S поради допълнителните детайли и оборудване.

Снимки: Mercedes-AMG


0 от 500