IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Срамна сцена – бутат Bugatti Chiron в Гана

Марката отчете рекордни продажби за изминалата година (ВИДЕО)

Реномето на Bugatti бе наранено, след като от supercar.fails разпространиха видео, в което хора бутат струващия около 3 милиона евро Chiron. Освен, че такива сцени със суперавтомобил на френската марка са рядкост, впечатлява и мястото – западноафриканската държава Гана.

 

bugatti-chiron-ghana

 

Според коментари под клипа този скъп автомобил е собственост на медиен магнат в африканската страна, който очевидно е много известен на местно ниво и си пада по скъпите коли, защото се твърди, че притежава много от тях. Името му не се разкрива, както и причината за неволите със синьото Bugatti Chiron.

Видеото е твърде кратко и в него се вижда спрялата кола, а отзад хора се опитват да я бутат. Дали има повреда, или горивото е свършило, остава загадка. Иначе този автомобил е с 8.0-литров W16 двигател с мощност 1600 к.с. Направени са около 400 бройки, които очевидно са навсякъде по света.

 

 

 

 

Марката Bugatti, която е част от Volkswagen Group, е готова и с 501-ия си екземпляр Chiron - Profilee. Това е „по-малко радикална интерпретация на Pur Sport“, се казва в съобщение на Bugatti, с екстериорен цвят Argent Atlantique, Bleu Royal Carbon tintin, алуминиева облицовка и джанти Le Patron. Този Chiron Profilee е само в един екземпляр и ще бъде продаден в Париж на търг на 1 февруари, като част от приходите ще отидат за благотворителност.

Същевременно Bugatti отчете рекордна за марката година по продажби, като през 2022-а са сглобени и доставени 80 суперавтомобила. Това означава по около 6-7 коли на месец.

 

 

0 от 500