IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаците понесоха нов удар – и Volkswagen спря сервизните програми

Германският производител още търси купувач на своя завод в страната

Германският производител Volkswagen изключи руските сервизи и представителства от сервизните програми, съобщи Газета.Ru, като се позова на Александър Пахомов - председател на борда на местния Съюз на автосервизите. Това е втори подобен удар от германска компания, след като Mercedes-Benz в края на декември миналата година блокира достъпа до повечето си сервизни програми в Русия. За разлика от Mercedes-Benz обаче, от Volkswagen все още не са направили официално изявление по въпроса.

 

Volkswagen-емблема

 

Според Пахомов, Volkswagen е изключил достъпа на Русия до бази данни за ремонт, но все още има достъп до бази данни за оборудване по диагностиката. Той допълва: „Всеки измисля някакъв начин за решаване на проблема. Например, дилърите на Volkswagen си помагат взаимно и обменят файлове с необходимите данни, а също така разработват план за действие за различни случаи, за да не оставят клиентите без поддръжка. Mercedes-Benz единствен официално уведоми представителствата и сервизните центрове. Всички други европейски компании се опитват да не рекламират дейността си в Русия, но въвеждат някои ограничения.“

Volkswagen все още не е обявил окончателното си изтегляне от Русия. Концернът търси купувач на завода в района на Калуга, единственият обект на компанията в Русия, който остана след ликвидацията на завода в Нижни Новгород.

 

 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    квя ( преди 1 година )
    Мечтай си, няма лошо. Но не забравяй, че в ЕС корупцията не е по малка. Те са ни менторите! Така че, не очаквай чудеса. Отделно запада няма нужда от силна източна Европа, нямат изгода от конглокенция. На тях им трябва пазар за техните стоки и пазар на работна ръка. За това сме им.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 1 година )
    40 години комунизъм ... аааа, такова - социализъм, не се отмиват лесно. Не и с мутренски години, след това с крадливи години и т.н. Но нещата вървят в правилната посока, просто трябва време. Ще ни натиснат европейците, ще проработи правораздавателната система и нещата ще потръгнат. И най-важното - поколенията ще се сменят и вече ще са с друго мислене, по-европейско.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    квя ( преди 1 година )
    Така е, добре че е ЕС, че ние българите да станем Швейцария на балканите. Автомобили ли произвеждаме, че така коментираме другите държави. На 90% по селата са с външни тоалетни. А където са нови къщите на септични ями. Цели квартали, които се водят престижни в София, си изхвърлят канализационните отпадъци в деретата. Ами по морето с тръбите директно в него? Иначе сме ЕС и голямата работа.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 1 година )
    Каква Русия, какви 5 лв?!? Тия имат населени места, където хората още нямат документи за самоличност, а вие ще ми ги сравнявате с Европа. Щели да завладеят Европа ... те не могат един автомобил да си направят и правят китайски, които са копираните от европейски/американски/японски, щели да завладяват. С какво? С Арматата, която закъса на Червеният площад ли? Или със самолетите, които им падат като круши от небето по техните си жилищни блокове? Не случайно бягат руснаците с акъл ...
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ооо да голям кеф им е на руснаците - за китайски аналог на Дъстер да им взимат повече от скъпия европейски. Сега и за базов корейски Колеос им искат 3000 евро повече от топ оборудван европейски. В момента руснаците ги дерат здраво.
  • #3
    4 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Руснаците все удари поемат уж, а икономиката им дръпна 3 места напред според МВФ и СБ. Тези удари са всъщност бумеранг за удрящите. Продажните европейски политици са на път да унищожат континента с малоумната си политика.
  • #2
    23 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тази зима, много от хората в Европа ще отопляват домовете си до само +19 градуса" - злорадстваше Никита, докато мътеше във външната си тоалетна в Мухонасранск
  • #1
    14 rate up comment 30 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Интересно само какви удари понасят руснаците. Все едно нямат внос на части от Китай, същите които купуват и производителите. Уж Русия е санкционирана, а нон стоп из цяла Европа се пращат мейли и съобщения да се пести енергия. Гасят се коледни украси в 23 часа по уж развитите столици, които се върнаха в 19 век с режими създадени от собствената си глупост. Никой не го е грижа за украинците, грижа ги е само колко пара ще бутне чичо Сам на мазните политици, за да налагат санкции.Смях в залата. Смях.