IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще намира открадната кола, но само при платен абонамент

Цената на услугата за американския пазар е 25 долара на година

Mercedes-Benz пусна нови абонаментни услуги за собствениците на автомобили от марката в САЩ. Една от тях е „Помощ при кражба на автомобил“, която при активиране ще разкрие на полицията местоположението на автомобила, проследявано в реално време, и ще разкрива историята на движението му.


Mercedes-Benz


Услугата, предназначена да направи собствеността на автомобила по-удобна и спокойна, се заплаща, но таксата е символична - 25 долара годишно. Отбелязва се, че Mercedes-Benz няма да последва колата без основателна причина. Тоест, експертите няма да се свържат с открадната кола, преди собственикът й да подаде жалба в полицията.

Едва след като това стане, това Mercedes-Benz ще се опита да проследи колата и ще предаде информацията на правоохранителните органи. В описанието на услугата се отбелязва, че благодарение на нея „разследването може да започне веднага, което ще увеличи вероятността за връщане на вашия автомобил“.

Освен това срещу 15 долара на година Mercedes-Benz предлага абонамент за проследяване на местоположението на автомобила чрез приложението Mercedes me в радиус от 1,6 километра.

Други 16 долара на година ще струва услугата Valet Service Mode, която е полезна при прехвърляне на автомобил на трети страни - предполага постоянна работа на системата за стабилизиране, ограничаване на максималната скорост до 80 км/ч, изключване на спорта режим и скриване на цялата лична информация.

Същата сума ще струва режимът „начинаещ шофьор". При нейното активиране настройките на автомобила се променят и той става „по-спокоен“, като максималната скорост, която ще може да се развива, е едва 120 км/ч.


0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    това ми звучи като такса спокойствие, но някаква символична
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Това го има при Тесла. Обаче повечето собственици ги мързи да въвеждат всеки път кода и са изключили тази опция. Предполагам че няма да е само при Тесла така. Ама като се замисля, голяма част от хората дори на телефона не си слагат код или поне отключване с пръстов отпечатък и или лицево разпознаване.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Крайно време беше - Apple откога дава възможност да си блокираш устройството при кражба или загубване, а Мерцедес и другите автомобилни производители защо не го направиха толкова време, а е толкова лесно да има опция да се изключи двигателя и да се стартира само с уникален код?
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Виж ти. От това дали следва презумпцията че ако не си платиш допълнително, Мерцедес не гледа на тебе като на собственик. Дори и смартфон можеш да проследиш без допълнителни такси.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Абсолютно пари хвърлени на вятъра. Първото нещо което правят крадците в момента в който се качат в автомобила е да включат поне една, а при скъпи автомобили поне три "тапи" които блокират всякакви комуникации на автомобила и е невъзможно да изпрати данните за gps местоположението. Слагат се повече тапи, за да е сигурно, че поне една работи ако на някоя друга падне батерията. И по този начин не се оставя шанс дори за секунда комуникация с автомобила.