IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz вкарва в сервизите стари модели, произвеждани 11 години

При автомобили, слезли от конвейера между 2001 и 2011 г., е открит нов проблем с люка

Собствениците на стари модели на Mercedes, оборудвани с люк, ще трябва да се подготвят за нова сервизна акция. Проблемът беше открит за първи път през 2017 г., като сега се оказва, че не е бил разрешен напълно.


Mercedes-Benz


Изтеглянето се отнася за определени модификации на Mercedes C-Class, CLK, E-Class и CLS, продадени между 2001 и 2011 г., които имат неефективна връзка между стъкления панел на люка и рамката на плъзгащия се покрив.

Документи, подадени в Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), показват, че Mercedes за първи път е разбрал за проблема през 2017 г. Тогава германският производител наема външна компания, за да откри причините, но нейните заключения не са убедителни. Mercedes прави опит за отстрани дефекта, като и това не дава резултат.


Mercedes-Benz


През 2020 г. компанията от Щутгарт открива още голям брой случаи на нейни автомобили с повреден плъзгащ се панел на покрива. Голяма част от тях са при превозни средства, които по-рано са посетили сервизите на марката за отстраняване на същия проблем. Това явно не е направено и сега предстои нова сервизна акция.

0 от 500