IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лошо лепило вкарва Mercedes-Benz S-Class в сервиза

Акцията ще засегне само една бройка от луксозния модел

В последно време се нагледахме на сервизни акции по най-различни причини, някои от които звучаха абсурдно. Този случай обаче определено се откроява – Mercedes-Benz вкарва една бройка от новата S-Class за ремонт заради... лошо лепило.


Mercedes-Benz S-Class


Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) издаде нареждане за сервизна акция за една бройка от модела Mercedes-Benz S 500, произведен през 2022 г. Проблемът е в арматурното табло или по-скоро в това как е монтирано то в луксозния салон. Оказва се, че то е „закрепено недостатъчно добре“, което може да причини проблеми с въздушната възглавница за пътника в случай на инцидент.

Решението е подмяна на част от таблото, която, разбира се, ще бъде извършена безплатно. Проблемът е открит при разследване на доставчика на този детайл, което е започнало през пролетта. Установено е, че лепилото е твърдо слабо и затова то е заменено с ново. Извършените проверка са определили потенциалните последствия от използването на некачественото лепило.


Mercedes-Benz S-Class


Това е само една от последните сервизни акции на Mercedes-Benz, които засягат единични брой от различни модели. При по-малко от 100 автомобила GLE и GLS 450, произведени през 2021 и 2022 г., например, беше открит разхлабен винт в системата за стартиране на двигателя, Той трябва да бъде сменен, тъй като може да изпадне и кормилното управление да излезе от строя, което да предизвика инцидент.

При 11 бройки от Mercedes-AMG GT 53 и GT 63 от 2019 г. пък беше открит потенциален проблем с отварянето на централната конзола в случай на удар.


0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Този екран е откраднат от Рено, иначе в Китай за където е правена тази S класа отдавна имат по-добри автомобили също с въздушно окачване, екрани които не лагват както и не ползват само лепило за "закрепване" и имат екстри за които от Мерцедес ще ти отговорят да си купиш Майбах ако ги искаш.
  • #3
    5 rate up comment 11 rate down comment
    До коментар 1 ( преди 1 година )
    Брех,че си "саркастиПчен",балък кв'о коментираш най-великата марка (еле пък серия) за премиум авто марки форевър,въпреки че карам Алфа 166 няма как да кажа друго,че ЕС класс е нумеро Уно
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 1 година )
    Ех, при Мерцедес единични случаи, но при оризарската наТаката - стотици хиляди, па и загинали ...
  • #1
    16 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ех, израза " има две марки в света mercedes и всички останали" отдавна остана в историята.