IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce отчете нов рекорд по продажби

През 2021 г. компанията е доставила над 6000 автомобила на клиентите си

Производителят на луксозни автомобили Rolls-Royce отчете най-високия резултат по продажби в историята си, доставяйки общо 6021 превозни средства на клиентите с от 50 държави в света, което е с 8%. Това е първият път в 118-годишната история на компанията, когато нейните продажби надхвърлят 6000 бройки за един период от 12 месеца.


Rolls-Royce


Въпреки това, от Rolls-Royce са категорични, че продажбите не са основната мярка за успех на марката. На първо място е ексклузивността и доказателство за това е фактът, че повечето продадени коли са направени по поръчки на клиентите. Това се дължи и на огромните възможности за персонализация, като купувачите са платили средно около половин милион евро за своя автомобил.

От компанията посочват, че ръст на продажбите се отчита в почти всички региони, като особено силен растеж на годишна база се наблюдава в Близкия изток, Азиатско-тихоокеанския регион, САЩ и Европа. Именно Близкият изток е водещият регион на марката за уникални модели по поръчка и през 2022 г. Rolls-Royce е открил първия си офис извън Гудууд (Вбр), като той е в Дубай. Идеята е производителят да бъде възможно най-близо до своите клиенти и затова подобни структури ще бъдат открити по цял свят през следващите следващите месеци и години.


Rolls-Royce


САЩ отново на най-големият цялостен пазар на марката, тъй като цяло ново поколение от по-млади американски предприемачи, генератори на богатство и създатели на работни места бяха привлечени от Rolls-Royce за първи път. След Щатите по брой продажби се нарежда Китай, където марката отчита резултати, подобни на тези от 2021 т.

Продажбите на автомобили Rolls-Royce в Европа са най-добрите в историята, въпреки сериозните геополитически предизвикателства, засягащи региона. Това включва рекордни резултати на няколко отделни пазара, включително Великобритания и Германия.


Rolls-Royce


В компанията очакват още по-високи продажби през настоящата година, като за това ще помогне и първият електромобил на марката – Spectre. Поръчки за него вече се приемат, като първите доставки до крайни клиенти трябва да бъдат осъществени през четвъртото тримесечие на 2023 г. Това е и първата стъпка на марката към изграждането само на изцяло електрически автомобили до края на 2030 г.

Безпрецедентният успех на Rolls-Royce идва в момента (януари 2023 г.), в който компанията отбелязва 20-ата годишнина на създаването на „Дома на Rolls-Royce“ в Гудууд. Само през миналата година там са открити нови 150 места, а общият брой на служителите е над 2500, като те са от повече от 50 националности.


0 от 500