IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работниците на Rolls-Royce си спечелиха рекордно увеличение на заплатите

Благодарение на това компанията предотврати възможността за стачни действия

Работниците в завода на производителя на луксозни автомобили Rolls-Royce са си осигурили споразумение за рекордно повишение на заmлатите, казват синдикатите, като благодарение на това са предотвратили възможността за стачни действия.


Rolls-Royce


Около 1200 работници в завода на фирмата в Западен Съсекс ще получат 10% увеличение на заплатите и еднократен бонус от £2000. Много индустрии са засегнати от стачки, тъй като работниците искат увеличение на заплатите, за да се справят с нарастващите разходи за живот.

Цифрите сочат, че цените са се увеличили с 10.7% през годината до ноември , най-бързият темп от около 40 години. Други данни показват, че разликата между растежа на заплатите в публичния и частния сектор и инфлацията не е добър.

Работниците в частния сектор отбелязват увеличение на средното си заплащане с годишен темп от 6.9% между август и октомври, според официалните данни, в сравнение с ръст на заплатите от само 2.7% за служителите в публичния сектор.

Профсъюзът Unite заяви, че на работниците на Rolls във фабриката Goodwood, която произвежда едни от най-скъпите луксозни автомобили в света, е било „многократно отказвано... подходящо увеличение на заплатите“. Консултативното гласуване на профсъюза показа 98% гласуване в полза на стачните действия, ако искането за увеличение на заплатите в съответствие с инфлацията не бъде изпълнено.


Rolls-Royce


От Unite заявиха, че споразумението е най-голямата сделка в историята на завода в Гудууд. „Това е първокласна сделка за заплащане за работната сила на Rolls-Royce“, каза генералният секретар на Unite Шарън Греъм.

Rolls-Royce Motor Cars са известни и емблематични заради майсторството и експертния опит на работниците. Години наред работниците са получавали недостатъчно заплащане, но това се променя. Синдикатът спечели сделката за най-доброто заплащане, като се споразумя за увеличение със 10%

Профсъюзът добави, че споразумението е затворило "значително" разликата между работниците в Rolls-Royce и неговия конкурент Aston Martin. Rolls-Royce, която е собственост на германската BMW, заяви, че е „доволна“, че Unite е препоръчала споразумението на своите членове. „Увеличение на заплатите с 10% ще бъде предоставено на всички, които са на трудов договор.


0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    IM-DrtiУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Умен, прозорлив и прогностично адекватен ход от страна на менажерите и рък-вото на RR/респ. BMW, к. много добре знаят, че качествената и висококвалифи ръка на специалистите и експертите се явява особено важна в разширяващата се РЕАЛно ЯКА koHkYpеHсиЯ м/у водещите производители в този твърде ожесточено оспорван нишов бранш на премиум-брандовете в ЛЮКС-сегмента за финансово и реномираното имиджово надмощие в тази актуално и перспективно развиваща се част на авто-отрасъла...Определено си е така