IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari с мухлясал интериор се продава на търг

Старото 360 Modena е пострадало сериозно от морска вода

Ferrari 360 Modena, което е сериозно увредено от вода, се продава на търг в САЩ. Стихията е нанесла сериозни поражения както на интериора, така и на електрическите системи на произведеното през 2004 г. спортно купе. Затова и американският регулатор IAAI е издал предписание за неговото бракуване и унищожение, но въпреки това автомобилът е изложен на търг, като няма да може да бъде регистриран отново на територията на САЩ.


Удавено Ferrari


Съдейки по снимките, нито бившият собственик, нито застрахователната компания дори не са направили опит да спасят това, което е останало от Ferrari-то. Суперколата е оставена да съхне на открито, като върху влажната от морската вода кожа се е образувала бяло-зелена плесен, а спирачните дискове са покрити с петна ръжда.

Според организаторите на аукциона, добре поддържано Ferrari 360 Modena от същата година струва около 105 000 долара в САЩ, но два дни преди края на търга максималната оферта за това купе е едва 12 000 долара. Какви други поражения има по колата не се разкрива, но се предполага, че 3,6-литровият V6 двигател може да бъде спасен и да работи отново.


Удавено Ferrari


На американските аукциони се продават и много по-странни коли. Преди 3 години Copart продаде на търг изгоряло Ferrari 458. Предполага се, че купувачът е имал нужда от документите на суперколата, за да легализирала друг такъм автомобил в страната.


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Asd ( преди 1 година )
    Модената е с V8 наистина авторът допуска фрапантни фактологически грешки
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Българите понеже са много умни и от поне 30 години повтаря едни и същи мантри.За него немската кола е най здрава и престижна.Бос ходи в БМВ се вози!!!Ако бяха толкова зле и в Италия нямаше да си ги карат.В България автопарка е най разсипан.На ниво е на коли от третия свят иначе много разбираме.Големи табиатлии сме .Френските не ставали,италианските не ставали ,фордовете мрели.Само Немският 12 год. Премиум Н -употреба най става! Всичко е до собственика
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От Италия архитектура, жена и храна. Кола - не.
  • #3
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И чисто ново да беше пак не става за нищо.
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    На Горубляне ще я лапнат, като топъл хляб. Карана е от бабичка, на реални 12к. километра. Мирише на влага, защото е разляла половин литър вода, точно преди да я продаде и джамбазите не са я прали, за да е в естествен вид.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    На автора главата му е мухлясъла няма 360 с в6 двг