IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 коли, които са по-бързи, отколкото изглеждат

Тези автомобили могат да засрамят дори някои спортни модели

В автомобилната индустрия има понятие - „слипъри“. Така се наричат автомобили, които на външен вид изглеждат много бавни, но при потегляне от светофара могат да засрамят редица модели с по-добра репутация. Наскоро към тях се присъедини новото, пето поколение на Toyota Prius, което трябва да привлече нова аудитория към хибридите, като докаже на младите хора, че тези коли са не само екологични, но и сравнително бързи.

В случая Prius с 2,0-литров бензинов двигател може да „накаже“ някой ухилен младок в 2,0-литрово BMW. И не е само той, има и други подобни автомобили на пазара. Колите в този списък вдигат 100 км/ч за по-малко от 7 секунди, което е сравнително добро постижение. И с него ще изпреварите 90% от автомобилите в градския трафик.

10 коли, които са по-бързи, отколкото изглеждат (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Правопис ( преди 1 година )
    Автотрагедия, моля инсталирайте си най-после един автокоректор. Не на автомобила, а на компютъра! ;)
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай тос ( преди 1 година )
    10 11 12 няма смисъл. А бмв х5 го прескачам направо с неговите 231коня. Пък за физиката май си много зле при задното се губят бая повече кончета отколкото при предното. Пропуснал си осми клас май. На 4та предавка 210 пета има ли смисъл да включвам?
  • #18
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 15 ( преди 1 година )
    Аз си помисли и защо са се изпотрепали тези дето си МИСЛЯТ, че имат бързи автомобили?Очевидно не са били толкова бързи колкото са ги мислили, а и очевидно не са толкова безопасни. Само за пример ще ти дам онзи от статията, който се хвърли от 75 метра върху скалите за да се самоубие заедно с жена си и двете си деца, но за техен късмет, си бяха купили Тесла, която спаси живота на невинните жертви, а мъжът беше задържан жив и почти здрав, за да си понесе отговорността за предумишлено убийство.
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 15 ( преди 1 година )
    При ускорението от 0 до 100, най-важното нещо е сцеплението, а второто нещо е мощността. При ускорението от 90 до 120 или до 200 или до 300 ако искаш, най-важното нещо е мощността. По подразбиране електромобилите имат много по-добро сцепление, защото електродвигателите имат огромен въртящ момент и го предават директно на гумите, без нужда от съединители и скоростни кутии. Също така добавянето на няколкостотин коня е фасулска работа, а дори и добавянето на допълнителни двигатели.
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 13 ( преди 1 година )
    Това всъщност е сайт за автомобилни новини а не за ретро автомобили, така че е нормално да се говори за най-новите технологии в автомобилостроенето. Ако искаш да си говорите за карбуратори, има достатъчно форуми за ретро автомобили.
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    8-ми, ускорение от 0-100 и ускорение от 90-120 са две различни неща! То от такива с бързите коли се изпотрепаха по пътищата ,защото преди изпреварване не мисли - колата е бърза !
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Четете си статиите преди публикуване. Няма ред без грешки или безмислици.
  • #13
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    За електромобили мисля трябва да си направите отделна специализирана медия !И там да си коментирате как сте му сменили ротора ,как сте му пренавили статора и бобината.И на колко километра му сменяте батерията.Всички електричка джии да си направят собствен канал и там да си коментират щуротии.Тук я място за фенове на двигатели с вътрешно горене и мирис.На всички останали мястото не им тук да *** по темите.Като харесвате електрически какво правите тук?
  • #12
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До 9 ( преди 1 година )
    Когато чуя нещо подобно винаги се сещам една случка от детството когато съм бил в детската градина или в началото училище, когато казах на нашите че харесвам едно момиче и ми е гадже, а те попитаха дали тя знае, че ми е гадже. Та и аз да те питам същото. Когато се състезаваше с всички тези автомобили и ги наказа, те знаеха ли, че се състезавате?
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    9-ти, само на компа може да се случи това. няма как да накажеш 200кс нафта с ДСГ., а за БМВ, със ЗФ 8 степенен автомат - най много да му видиш стопвете преди да си тръгал дори.