IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте колко лесно се крадат фаровете на Porsche Panamera

Цялата „операция“ по свалянето им отнема само 14 секунди (ВИДЕО)

Видео, заснето в Бразилия и публикувано в WhatsApp и Twitter, показва колко е лесно да се откраднат фаровете на Porsche Panamera. В случая престъпникът се нуждае само от 14 секунди, за да извърши цялата „операция“.


Porsche кражба фарове


Ако се засича цялото време, необходимо на крадеца да паркира Chevrolet Onix, с който пристига, да свали фаровете, да ги натовари в багажника и да потегли, цялото действие отнема 29 секунди. Според представители на Porsche, всички версии на Panamera, произведени до 2018 г., имат този проблем. От следващата година германската компания добавя специални болтове, за направи кражбата на тези компоненти по-трудна.

Всеки един от фаровете на луксозния SUV струва около 7700 долара като нов в Бразилия. Ясно е, че крадците няма да ги продадат за толкова, но това обяснява защо тези компоненти стават все по-привлекателна мишена на престъпниците не само в южноамериканската държава, но и в САЩ и Европа.



Освен, че имат висока стойност, тези LED-фарове се използват и за отглеждане на марихуана, без да привличат твърде много внимание към местата, които се прави това. LED-фаровете не изразходват толкова много енергия, колкото повечето стандартни светлини, необходими за отглеждане на плевели в затворени сгради. Това позволява по-ниски сметки и съответно не привлича внимание.

Porsche Panamera не е единственият модели, чиито фарове привличат крадците в последно време. Полицейски доклади сочат за кражби на такива устройство от модели на Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz и Volvo, при които фаровете също се свалят лесно.

Същото важи и за катализаторите, които също станаха източник на лесно спечелени пари за крадците по света. Някои производители, като Toyota, започнаха да предлагат допълнителна защита на тези устройства.


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Балъците купували поршета , които били ширпотреба. Мойто момче, личи си , че акъла ти е колкото орех , а завистта и простотията , колкото слон. Няма проблем , щом те успокоява и те кара да забравиш жалкия си живот- говори си колкото искаш.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Едно време на Лада 2105 и 07 им крадяха така фаровете и нашите самоделни майстори им слагаха скоби от метал с болт и гайка зад фара и се приключи с проблема.Не е красиво но сигурно.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Човекът с тия два фара ще изкара 2 месеца как да не ги вземе :)
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да се моли да го открие първо полицията , че в Бразилия не си поплюват
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Абв ( преди 1 година )
    Даже и не бърза, сигурно може и по бързо,не е като да сваляш броня половин час
  • #4
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Немската инженерна мисъл в действие. Измисли са го да бъде бързо за сглобяване на поточната линия и съответно да е възможно най голямата ширпотреба на възможно най високата цена. И балъците купуват ли купуват.....Ами така се прави. Евала на немците.
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Точно Кайен е модела на Порше от който тръгна това с фаровете, а очевидно Порше е една от марките която не се учи от грешките си.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Маде ин Пешo Z. ( преди 1 година )
    Луксозния SUV?!
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    F-off ( преди 1 година )
    Панамера SUV...?!?!?!