IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци изненадаха с невероятно бърз електромобил

BYD представи YangWang U9, който ускорява до 100 км/ч за 2 секунди (ВИДЕО)

Лидерът в китайската автомобилна индустрия по продажби - BYD, изненада с представянето на електрическия суперавтомобил YangWang U9. На събитието се очакваше компанията да пусне само SUV YangWang R1, на който окончателното име е YangWang U8 (R1 беше само кодово име), но се оказа, че YangWang не е само SUV марка, а и премиум EV, информира CarNewsChina.

 

YangWang U9-6

 

Автомобилът е оборудван със система за захранване Yisifang, а основателят и главен изпълнителен директор на BYD - Уанг Чуанфу заяви, че марката YangWang ще бъде първата, където BYD ще приложи своите най-добри технологии.

Суперавтомобилът YangWang U9 е с невероятна производителност и може да ускорява до 100 км/ч само за 2 секунди. Запасът от мощност с едно зареждане може да надхвърли 400 км. Каква е мощността на електроцентралата обаче не беше разкрита, както и повече данни за характеристиките на машината.



Чуанфу допълва, че автомобилът използва дизайнерски език, наречен Gates of Time and Space. Той е създаден не само с фокус върху скоростта, но и върху безопасността и комфорта. За целта екипът за научноизследователска и развойна дейност на BYD разработи лека и „изключително безопасна структура на каросерията“.

Цената на YangWang U9 не е обявена, но компанията отбеляза, че колата ще бъде скъпа и най-вероятно ще надхвърли 145 хиляди долара.
 

Още снимки на суперколата - вижте в галерията:

 

 

0 от 500