IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски производител атакува Европа с луксозен SUV

Donfenfg стартира продажбите на електрическиия Voyah Free

Започнаха продажбите на новия Voyah Free в Европа. Първите 500 електрически кросоувъра от премиум подразделението на Dongfeng пристигнаха в Норвегия и се предлагат там на цена от 719 000 крони (69 000 евро). Това съобщава сайтът CarNewsChina.


Voyah Free


Новият Voyah Free е голям петместен кросоувър с рационализиран дизайн. Има дълъг капак, висока линия на прозорците и прибиращи се дръжки на вратите. Широката "уста" на радиаторната решетка е комбинирана с продълговати LED фарове. По размер електрическите автомобили могат да се сравняват с Audi Q8 E-Tron и BMW iX.

Габарити на Voyah Free:

Дължина - 4905 мм

Широчина - 1950 мм

Височина - 1660 мм

Междуосие - 2960 мм


Voyah Free


Интериорът Voyah Free е облицован с кожа, а панорамният покрив е допълнен от функцията за регулиране на тонирането. На предния панел са монтирани три дисплея, единият от които е запазен за пътника отпред. Седалките на първия ред са с електрическо задвижване и отопление и са разделени от висок централен панел.

В Европа пристигна версия със задвижване на четирите колела и с два мотора, които са със системна мощност 488 к.с. Тази версия ускорява до 100 км/ч за 4.7 секунди и развива максимална скорост от 200 км/ч, а батерията от 106 kWh осигурява пробег с едно зареждане от 505 километра.


Voyah Free


Трябва да се отбележи още, че в Китай палитрата от версии на Voyah е по-голяма. По-специално, налична е базова версия със задно задвижване и с мощност от 347 к.с. Тази модификация може да измине 475 км с едно зареждане. В Китай е налична и топ-версия с 694 конски сили.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Китайчетата доста ще им се отложи европейската офанзива с такива цени! 70 000 евро за нещо на което трудно му се произнася името, нема да продават много!
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    много безопасно звучи 347к.с. за какво са тия коне в една кола? по бързо да доставяме дрога или?
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ай няма нужда, доста анонимно изглежда.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Те сложиха. Като седнеш, седалката пърди.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ТВНМ ( преди 1 година )
    Въй, как ли живяхме досега без "прибиращи се връжки на вратите"? Ако Тесла решат да сложат стандартно по едно лай..0 на шофьорската седалка, всички останали ще се надпреварват и те да сложат, ама да тяхното ще е поръсено с брокат, щото трябва да са в крак с "модата".