IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тове е най-малкият V8 двигател в света

Моторът на компанията Toyan има дори турбокомпресор (ВИДЕО)

Би било хубаво, ако колекционерските модели автомобили - тези в умален мащаб, разполагат с истински двигатели и могат да се движат. Ще се изненадате, но има компания, която произвежда малки двигатели с вътрешно горене и те биха свършили работа.


Toyan V8


Тази компания се нарича Toyan, като тя не само произвежда, но и продава широкомащабни двигатели, които могат да се доставят както сглобени, така и на части. Един от тях наскоро получи турбина, чийто звук се чува във видеото.

Самият клип започва с инсталирането на компресора. След това се монтира ангренажният ремък. Това не е толкова трудно, колкото при истински двигател, но работата е много бавна, като се има предвид броят на ролките и валовете, които трябва да бъдат свързани. Следва проверка на маркировките - и двигателят е готов за първи старт.



Стартирането от първи път е неуспешно - бутонът потъва и стартерът отказва. След това двигателят най-накрая започва да работи, но нещо не е наред със сместа въздух/гориво и V8 започва да „запъва“ при пълна газ. На празен ход обаче моторът работи стабилно, въпреки че се налагат корекции на подаването на гориво и запалването.


0 от 500