IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Terra би могъл да конкурира Toyota Land Cruiser в Европа

Всъдеходът струва 35 000 евро, но не се предлага на Стария континент

Със сигурност на много фенове на офроуда им липсват модели като Patrol, Terrano или Pathfinder. За съжаление, Nissan - една от марките с най-дълга традиция в този тип превозни средства, вече не продава подобни модели в Европа, но ако погледнем пазарите на други континенти, ще открием Nissan Terra – достъпен автомобил с 4x4, който струва по-малко от 35 000 евро.


Nissan Terra


Всъдеходът се предлага във Филипините, където струва около 2 029 000 филипински песо. За да добиете представа за какво превозно средство става дума – това е сериозен всъдеход, който може да се конкурира със струващата над 50 000 евро Toyota Land Cruiser.

Nissan Terra 4x4 разполага със сериозни аргументи в това отношение. Той е базиран на пикапа Navara (точно като Pathfinder в началото на 21-ви век), което означава, че е изграден на рама с напречни греси. Има задвижване на четирите колела и твърд заден мост, както и по-голям ход на окачването, така че колелата почти не губят контакт със земята, освен когато се практикува екстремен „офроуд“.


Nissan Terra


Всъдеходът, чиято дължина достига 4,90 метра дължина, предлага 22,5 см пътен просвет и не по-малко от 80 см дълбочина на газене. Разбира се, неговото междуосие от 2,85 метра го ограничава донякъде при преминаване на сериозен 4x4 терен.

В същото време обаче Terra предлага седем места, така че може да бъде страхотно семейно превозно средство. Всъщност за тези клиенти, които не се нуждаят от него, за да практикуват офроуд, има версии със задно задвижване (4x2) за по-малко от 30 000 евро.


Nissan Terra


Двигателят на японския модел е идеален за излизане от пътя, тъй като е мощен 2,5-литров турбодизел със 187 к.с., налични при едва 3600 об/мин, които осигуряват максимален въртящ момент от 450 Нм при 2000 об/мин. Този механизъм гарантира добра реакция при ниски обороти - нещо много важно за такъв тип автомобил. Скоростната кутия е автомат със 7 предавки.

За съжаление, Nissan промени сериозно стратегията си за Европа и подобен автомобил няма шанс да се появи на континента. В държави като Мароко, където е заснета фотосесията, обаче той със сигурност ще се радва на стабилно търсене. Както и на други места по света.


Още снимки на всъдехода на Nissan - вижте в галерията:

0 от 500