IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три SUV на една година, които струват повече от нови

Някои модели наистгина стареят като хубавото вино

Въпреки че много SUV модели се обезценяват бързо с времето, някои модели запазват стойността си добре, а други дори поскъпват с течение на времето. Определени автомобили Toyota, например, струват повече употребявани, отколкото нови поради ограниченото предлагане и увеличеното търсене.


Toyota RAV4


Като цяло цените на употребяваните автомобили скочиха рязко по време на глобалната пандемия. Това засегна и най-популярния сегмент – този на SUV-моделите, които се радват на огромно търсене както като нови, така и втора ръка. Ето три примера за SUV, които година, след като са излезли от шоурума,струват повече отколкото като чисто нови.

Toyota RAV4

Това е най-популярният компактен SUV в САЩ, като едновременно с това е и най-продаваният автомобил в света през тази година. Той е успешен, защото е достъпен, икономичен и практичен. Освен това, той е и много здрав – повечето собственици нямат никакви проблеми до 300 000 км.


Toyota RAV4


Според Business Insider, малко карана Toyota RAV4 от 2021 г. се продава с около 5900 долара повече от същия модел, но от 2022 г. Нов RAV4 струва минимум 26 975 долара, докато екземпляри от миналата година се продават за повече от 30 000 долара, като това се среща дори при базовите версии на модела, които са с по-слабо оборудване.

Honda CR-V

Този модел редовно се конкурира с Toyota RAV4 за първото място в различни класация и тази не прави изключение. Потребителите го харесват заради динамиката на шофиране и просторното товарно пространство и кабина. Business Insider твърди, че някои използвани модели CR-V струват с 3800 повече от чисто новите модели CR-V.


Honda CR-V


В шоурумите Honda CR-V 2022 започва от 26 800. Използваните модели обаче често се продават за повече от 31 000 долара, стига, разбира се, да са с по-малък пробег. Нещата обаче може и да се променят, защото на пазара излиза новото поколение, което е моделна година 2023. И при него стартовата цена ще бъде 32 000 долара.

Nissan Rogue

Някои употребявани екземпляри Nissan Rogue се продават с 3100 долара повече от нов автомобил от същия модел. Цените на японския SUV, моделна година 2022 стартират от 27 150 долара. Купувачите обаче са склонни да платят над 30 200 долара за употребяван Rogue от 2021 г.


Nissan Rogue


Експертите отбелязват предимствата на по-стария модел - дълъг списък от стандартни функции, удобни седалки и плавно возене. Новият Rogue обаче предлага по-нисък разход на гориво, така че потребителите могат да решат откъде да спестят пари – от гориво или от оборудване.


0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Нанекомудедова ( преди 1 година )
    Нисан Роуг и рисейл, никога не трябва да се ползват тези две думи в едно изречение:)
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Умник , до последния комплексар!
  • #6
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Xbr4wl ( преди 1 година )
    Продължавам да карам Rav4 hibride всички екстри предлагани от модела на Тойота. Дори имам екстри който повечето неги предлагат.Но предпочитам Mercedes GLE AMG.Проблемът е чее доста скъпо за мен.Но няма нищо общо с Toyota rav4 ,дори и найдобрият им модел.Тойота е просто достъпна за хора със 70-100 000 заплата годишно.Кочинка.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Xxl ( преди 1 година )
    Стига с тая Америка, какво ме боли за Америка?
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Нисан фвн ( преди 1 година )
    В САЩ всичко е по евтино, в Европа ни вземат за балъци.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    абакус ( преди 1 година )
    Вчера минах през местния дилър да питам колко време се чака за хибриден RAV4 - от 9 месеца до 1 година. При Киа за хибриден Sportage същата работа. Лошо. Тия чипове разказаха играта на какво ли не.
  • #2
    15 rate up comment 3 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Рава е с брутална остатъчна стойност която немските премиум марки не могат да достигнат! Ако се вземе във версия хибрид гори средно 5,5 на сто бензин което отново от никой не може да се достигне! На всичко отгоре е с дебели гуми и голям багажник, все неща които се търсят от практичните хора! За лукс при Тойота е трудно да се говори макар че не са спартански!
  • #1
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Xbr4wl ( преди 1 година )
    Незная и неразбирам кой купува Rav 4 .Кое и е хубаво, комфортно, луксозно???Как във Америка 30 000долара а в Европа 60 000евро.