IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперседанът Mercedes-AMG E63 S получи още една прощална версия

Новият вариант ще излезе в тираж от 50 бройки, предназначени само за един пазар

През май 2021 г. беше представен Mercedes-AMG E63 S 4Matic+ Final Edition, който се превърна в „прощална версия“ на текущото поколение суперседана. От нея са произведени само 999 бройки за цял свят, които бързо добиха статут на колекционерски автомобили, особено за феновете на германските коли.


Mercedes-AMG E63 S 4Matic+ Final Edition


Близо 2 години по-късно се появява още една прощална модификация на този модел, като този път е по-рядка и по-ограничена по отношение на географията на продажбите. От нея ще бъдат произведени само 50 автомобила и всички са за Япония.

Новата версия ще се предлага единствено в матов цвят Graphite Grey Magno в комбинация с „Нощния пакет“ на AMG и 20-цолови джанти. В салона се залага на тапицирана с черна кожа с контрастни жълти шевове, а декоративните панели са изработени от въглеродни влакна.


Още снимки на новата прощална версия на суперседана - вижте в галерията:


От техническа гледна точка японската версия не се различава от глобалната - 4,0-литров V8 бензинов двигател с мощност 612 конски сили, комбиниран с 9-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на всички колела. Новата версия на Final Edition ще се предлага само за седана.

От предвидените за производство 50 автомобила 25 ще бъдат направени с десен волан, каквито за колите в Япония. За любителите на екзотиката ще бъдат предложени 25 автомобила с ляв волан. Но местоположението на седалката на водача не влияе на цената - суперседаните ще струват 184 000 долара.


0 от 500