IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три знака, че колата на Apple няма да бъде „убиец на Tesla“

Технологичният гигант изглежда среща някои проблеми с проекта

Бъдещият Apple Car, без съмнение, е най-амбициозният проект, който Apple е стартирала някога, и докато базираният в Купертино технологичен гигант работи денонощно, за да направи всичко както трябва, реален автомобил все още не съществува. Компанията обаче се стреми да опази всичко в тайна, но въпреки това информация изтича. А тя не е особено добра за тези, които с нетърпение очакват Apple Car.


Apple Car


По всичко обаче изглежда, че Apple Car няма да бъде „убиецът на Tesla“, за какъвто мнозина го считаха. Просто проектът се оказа по-предизвикателен, отколкото дори в самата Apple са го очаквали. Ето и три причини, които показват, че бъдещият автомобил няма да е нещо невиждано, което ще сложи конкурентите в джоба.

Конвенционален подход

Известно е, че Apple искаше Apple Car да бъде революционен продукт и за целта компанията предвиждаше от самото начало той да предложи ниво 5 на автономност. Но вместо превозно средство, което би могло да се движи без човешка намеса, сега изглежда, че Apple Car просто ще се придържа към конвенционалния подход.


Apple Car


Според информациите, след като отворите вратата, ще бъдете посрещнати от традиционна кабина, в която има волан, педали и всичко останало. С други думи - Apple няма непременно да пусне революционен продукт, а само ще се опита да преоткрие колелото със система за самостоятелно управление, достъпна изключително при движение по магистрала.

Много по-достъпна цена

В даден момент хора, запознати с проекта, твърдяха, че Apple Car може да се продава за 120 000 или дори 150 000 долара, което едва ли е огромна изненада. Продуктите на Apple обикновено се продават скъпо, но в същото време високата цена се счита за индикатор за първокласно качество на изработка и предлагане на технологии от ново поколение.


Apple Car


Apple Car обаче е на път да се окаже много по-достъпна, тъй като автомобилът в крайна сметка може да струва по-малко от 100 000 долара. Ако това наистина е подходът, който Apple иска да използва, тогава колата вероятно ще бъде по-малко революционна, отколкото всички очакваха. И в крайна сметка ще се предлага на цена, подобна на тази на базовия модел S.

Ново отлагане на премиерата

Доскоро се твърдеше, че производителят на iPhone планира да пусне превозното средство най-рано през 2025 или 2024 г. Заради пречките, които компанията постоянно среща, работата явно върви по-бавно и изглежда, че Apple Car няма да види бял свят по-рано от 2026 г.


Apple Car


Разбира се, Apple няма причина да бърза, особено като се има предвид, че това е първата им кола и всичко трябва да е безупречно. Но по-големият проблем се свежда до въздействието, което може да предизвика на автомобилния пазар. Функции като много ограничена система за самоуправление, конвенционален дизайн и т.н. вече звучат по-малко вълнуващо днес и докато Apple Car бъде готов, целият подход може в крайна сметка да стане доста остарял и това да провали напълно проекта.


0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    "Тяхната стратегия е да продават среден клас хардуер на цена на най-висок клас. ... Трябва да измислят изцяло нова стратегия"Ако си прочел статията, то стратегията вече е измислена вместо среден клас телефони на цената на висок клас, ще продават нисък клас автомобили на цената на среден клас. На автомобилен език, няма да продават mercedes a клас на цената на porsche, а ще продават dacia на цената на mercedes c клас
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма никакъв шанс заради политиката на Епъл. Тяхната стратегия е да продават среден клас хардуер на цена на най-висок клас. При цената на един телефон, милиони хора могат да си ги позволят, пък ако ще 2 години да спестяват. Само че Хюндай не цената на Порше няма кой да купи. Трябва да измислят изцяло нова стратегия.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Кобра ( преди 1 година )
    Това на снимките изглежда като дизайн от 60-те години на миналия век, при това не на автомобил, а на нещо правено в съветско конструкторско бюро. Грозно и нефункционално - запазена марка на съветските проекти.Като качество може и да е по-добро от теслата, дори да е на по-ниска цена.Според мен правилно не са заложили на автономно управление. Това нещо бързо стана ясно, че не може да замени човек. Може да подпомага, но не бива да се разчита изцяло на него.Всичките приказки за AI са приказки. ...
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма никакъв шанс заради политиката на Епъл. Тяхната стратегия е да продават среден клас хардуер на цена на най-висок клас. При цената на един телефон, милиони хора могат да си ги позволят, пък ако ще 2 години да спестяват. Само че Хюндай не цената на Порше няма кой да купи. Трябва да измислят изцяло нова стратегия.
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Каква е тази грозотия от снимките?
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    az ( преди 1 година )
    много инвестиции а за дизайнер не платиха
  • #1
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Sameman ( преди 1 година )
    Със сигурност, ще е по-добра и качествено изработена от Тесла.