IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще помага на Apple за направата на автомобил

Серийният модел на технологичния гигант ще излезе през 2024 година

Американският технологичен гигант Apple най-после е на път да намери партньор, който ще му помогне с разработката и пускането на пазара на първия автомобили.


Apple


Според последните информации, компанията вече е стартирала преговори с Toyota и ако те бъдат завършени успешно, ще бъде сключена сделка. Тя ще засяга най-вече акумулаторите на автомобила на Apple, който ще представлява електрическо превозно средство с автопилот.

По-рано от Apple се срещнаха с представители на южнокорейските SK Group и LG Electronics, с които също е обсъждана темата за акумулаторите, съобщава MacRumors. В случая любопитното е, че през пролетта шефът на японската компания Акио Тойода публично предупреди Apple за трудностите в автомобилната индустрия. Тогава той заяви, че за направата на успешен продукт не е достатъчно само да притежаваш технологии, но и да си готов да отговориш на въпросите и претенциите на клиентите в продължение на 40 години.

Сред евентуалните партньори, с които преговаря Apple, са още Nissan, Magna и Hyundai. Не всички разговори обаче са протекли успешно, като Hyundai дори си навлече гнева на американците, след като негови представители разкриха подробности за възможно сътрудничество.

Снимка: Motor1

0 от 500