IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Apple ще прави холивудски филм за Формула 1

Главната роля в продукцията е поверена на Брад Пит

Компанията Apple е спечелила надпреварата за заснемането на нов игрален филм за Формула 1, в който главната роля ще се изпълнява от Брад Пит, съобщава изданието Daedline.


Брад Пит


Според информацията, Apple Original Films е успяла да надделее при наддаването срещу Amazon, Disney, Netflix, MGM, Paramount, Sony и Universal, но договорът все още не е подписан. Във филма Брад Пит ще играе ролята на пилот-звезда, който излиза в пенсията, но остава край пистата, за да наставлява млад състезател.

Това ще е втората продукция на Apple, в която холивудската звезда ще участва. Той започва снимки на трилър, с който се партнира с Джордж Клуни, като сценарият му е написал от Джон Уотс, нашумял с поредицата „Спайдърмен“.

Що се отнася до бъдещия филм за Формула 1, негов продуцент ще бъде легендата Джери Брукхаймер. Режисьор е Джоузеф Косински, а сценарист – Ерен Крюгер, като двамата работиха заедно и в „Топ Гън“. Негов продуцент отново беше Брукхаймер, който засне и „Дните на гръмотевицата“, посветен на НАСКАР с Том Круз в главната роля.

Самият Брад Пит е голям фен на моторните спортове и преди това беше част от друг проект на Косински, базиран на историята на Карол Шелби. В крайна сметка обаче филмът не събра бюджет и по-късно се превърне във „Форд срещу Ферари“ с Мат Деймън и Крисчън Бейл. Бюджетът на новата продукция е около 140 млн долара, като епизодична роля в нея ще получи 7-кратният световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън.

Снимка: Motorsport.com

0 от 500