IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как работи дизелов двигател от „Лего“

Агрегатът има функциониращи турбина и охладителна система (ВИДЕО)

Запален фен на техниката построи работещ дизелов двигател за морски плавателни съдове, направен от „Лего“ и показа реалистичен процес на товарене на агрегата върху трактор с 40 колела, който също беше направен от „Лего“.


Lego


Творението на Щефан Вайнерт беше заснето на видео, излъчено в YouTube-канала Beyond the Brick, посветен именно на уникални модели на „Лего“. Германецът е направил огромен двигател с работещи бутала и въртящи се колянови валове от частите на конструктора, като това не е единственият му проект.

Друг пример за изключителния талант на Стефан е резервен генератор, базиран на дизелов V16. Може да се управлява от отделен панел, като чрез него се осъществява не само стартиране, но и контрол на мощността.



Самият Вайнер се определя като „любител, който предпочита да работят с оригинални части на „Лего“. Тоест, той не ги лепи, не пробива и още повече не прави „кубчета“ по поръчка на 3D принтер.

Как още можете да се използва „Лего“ показа и международен екип от ученици. Участниците в международното състезание First Lego League Challenge сглобиха подвижна платформа от комплекти Volvo 6x6 Lego Technic, която можеше да тегли най-големия съчленен самосвал в света - Volvo A60H, който също беше натоварен с камъни.


0 от 500