fallback

Шампион във Формула 1 продава специалния си всъдеход

Автомобилът на британеца Дженсън Бътън е с ляв волан и двигател Corvette

Сериозно модифициран Land Rover Defender 90, който е собственост през последните три години на бившия шампион във Формула 1 от 2009 г. - Дженсън Бътън, е предложен на онлайн търг от Collecting Cars. Наддаването за SUV на британската звезда от моторните спортове е с ляв волан и се намира в Лос Анджелис (САЩ). Началната цена е 85 500 долара, което е около един път и половина базовата на новия Defender.

 

 

Този поръчков екземпляр започва живота си като Land Rover 90 от 1988 г., така че предшества името Defender, което става официално едва през 1990 г. Според Collecting Cars автомобилът е получил през 2015 г. множество подобрения, повечето от тях извършени от Urban Automotive, самоопределящи се като „поръчкови модификатори на луксозни автомобилни марки“.

Всъдеходът е от серията 90 с къса база, която след това е радикално променена. Моделът е оборудван с 6.2-литров двигател с мощност 430 к.с. LS3 V8 от шестото поколение Corvette. Агрегагът е комбиниран с шестстепенна автоматична трансмисия, задвижването е на всички колела. Изминатият пробег е само 6574 км, като се предполага, че това е след смяната на двигателя.

 

 

Друго, което прави конкретния Defender не толкова обикновен, е подобрено окачване с компоненти на Fox и HD Suspension, спирачки и ревизиран интериор. Джантите са 18-инчови Coastline Defender с гуми 285/60R18 BFGoodrich All-Terrain T/A K02, които го правят да изглежда по-широк.

Седалките са Recaro, задните са сгъваеми, звуковата система Pioneer е по-мощна, по-модерно е таблото, има бутон за стартиране на двигателя, електрически прозорци, отопляемо предно стъкло. Боята е нова - Velocity Blue, с лъскави черни акценти на покрива, решетката и вентилационните отвори на калниците.

 

Още снимки на Land Rover Defender 90 - вижте в галерията:

 

 

fallback
fallback
Последни