IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чудесата на маркетинга - как Terrano се превърна от як офроудър в евтин SUV

Леко промененият вариант на първия Duster вече се продава само на един пазар

Дори и да не сте фен на офроуда, със сигурност сте чували за легендарния Nissan Terrano. Но може би не знаете, че до миналия юни тази кола се продаваше в Русия в малко по-различен формат. Не е изненадващо, че вместо брутално 4x4, това беше евтин SUV, който струваше само 13 200 евро.


Nissan Terrano


Всичко това е минало, защото Nissan прекрати дейността си в тази страна поради нахлуването на нейните войски в Украйна. В момента SUV-моделът се продава само в Индия. А ако се вгледате в снимките, ще видите, че новото Terrano всъщност е първото поколение на Dacia Duster - с малко по-различна предница, която очевидно носи логото на Nissan.

Двигателят, използван в това превозно средство, беше наистина скромен - атмосферен бензинов с обем 1,6 литра и 114 к.с., свързан с петстепенна ръчна скоростна кутия. Задвижването е само на предния мост. Накратко, нищо общо с оригиналния Terrano, с неговия турбодизел и стандартната скоростна кутия.


Nissan Terrano


Този автомобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 11,8 секунди и развива максимална скорост от 164 км/ч, което са доста лоши показатели. Подобно на Dacia, той попада в сегмента на компактните SUV с дължина от 4,33 метра, ширина - 1,82 и височина - 1,67. Пътният просвет на двата модела е 205 мм, а багажникът на Terrano побира 475 литра.

Сигурността също не е сред силните страни на модела, въпреки че той идваше с ESP контрол на стабилността, ABS с EBD (система за разпределение на спирачната сила), предни въздушни възглавници и предни спирачни дискове.


Още снимки на първото поколение на „лъжливия“  Nissan Terrano - вижте в галерията:


Накратко, този маркетингов „трик“ за спасяване на митичните имена на модерни автомобили е нещо, което ще продължи да се използва. Примери за това са също Mitsubishi Eclipse Cross и Ford Puma, както и много други.


0 от 500