IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да се отървете от петната под страничните огледала на автомобила

И какво причинява белите ивици, която се появяват на модели на различни производители

В много автомобили с течение на времето започва да се появяват белезникави ивици под страничните огледала. Това дразни много шофьори, тъй като колата губи от красотата си. Разказваме ви за причините за дефекта, както и как да го локализирате.


бели петна


Собствениците на различни автомобили често пишат за такава неприятност във форумите: Opel Astra , Mazda6, Mazda CX−5 и Ford Kuga са тези най-често страдащи от този дефект, но списъкът продължава и е дълъг. Основната трудност е, че веднъж появили се, е трудно да се отървете от белезникавите ивици.
Но това не влияе на скоростта, така че много собственици на автомобили често пренебрегват това помътняване на боята.

Какво причинява бели ивици? Това е следствие от окисляването на алуминий или силумин, който се използва при производството на огледалните крепежни елементи. А когато вътре с години влиза вода тази материал започва да се разпада постепенно. И след автомивка, бялата течност се стича по чистата боя, като с течение на времето я поврежда. Какво да направим?


бели петна


Необходимо е да демонтирате и двете огледала, внимателно да почистите следите от окисляването, след което да вземете цинков спрей и да "излекувате" всички „възпалени“ места. В идеалния случай е по-добре да боядисате металните повърхности.

Ако колата е сравнително нова и проблемът все още не се е проявил остро, препоръчваме ви все пак да премахнете огледалата и да намажете крепежните елементи с восък. Това значително ще забави разрушителния процес. Между другото, официалните дилъри често използват подобен метод, когато отстраняват дефекти в гаранция.

0 от 500