IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци посочиха марките с най-скъпи ремонти

Разходите за поправка по удължена гаранция продължават да растат

Британската компания Warrantywise анализира данните за ремонтите през 2021 и 2021 г. на повече от 131 000 автомобила с удължена гаранция на територията на Обединеното кралство и така даде оценка на марките.


Porsche надеждност


Най-скъпо e струвала поправката на автомобил на Land Rover – 23 890 британски лири, което дава оценка на бранда от 40.2 точки. Следва ремонт на Mercedes-Benz за 23 302 лири, но германският бранд получава много по-висока оценка за надеждност от 60.4. Непосредствено преди него е конкурентът му BMW с третата по големина сума за престой в сервиз – 19 679 лири и обща оценка от 59.8 точки.

В класацията на Warrantywise първото място по слаба надеждност е за Porsche, където най-скъпият ремонт е струвал 10 875 лири, но крайната оценка за колите на германската марка е 35.1 точки. В тройката по този показател, освен Land Rover, който е втори, попада и Jaguar. Там най-скъпата поправка на автомобил е струвала 16 990 лири, а оценката за надеждност е 48.2.


Porsche надеждност


И ако смятате, че тези цифри са стряскащи, имайте предвид, че Warrantywise предупреждава за значително скорошно покачване на цената на труда и частите. А това означава, че цифрите за следващата година може да са дори по-високи.

В същото време азиатските марки се оказаха най-надеждни, като си осигуриха първите пет места в другия край на таблицата и така показаха, че по-евтините автомобили в никакъв случай не са с по-лоша изработка от луксозните модели.


Porsche надеждност


„Премиум-цените наистина водят до премиум-разходи, както е видно от данните в класацията за надеждност. С повече технологии в автомобилите от висок клас от всякога, ние предполагаме, че е съвсем естествено те да изискват повече разходи за ремонт“, коментира главният изпълнителен директор на Warrantywise - Лорънс Уитакър.


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Фантом ( преди 1 година )
    Та имали са пари взери са ди *** та защо ни мпази цяла европа и скандинавия някои знае ли
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    За жалост е така имам един 6-7-годишен Опел и няма нещо което да не е свързано със сензори, дори най-обикновени неща:джантите имат сензор за налягане, седалките сензор дали е заета, коланите и те, сензори за паркиране, за мъртва зона, сензори коя врата е отворена..... Забелязах че като не отварям задните врати известно време и дистанционното от първо натискане вече отваря само предните.
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само да напомня, че гоогле-преводача работи и с други езици освен английски и американския му диалект. Не знам защо всички класации ги взимате само от там
  • #6
    8 rate up comment 38 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В японски псевдоавтомобил още от завода е вложена евтина п0мия и е нормално да се ремонтират със също толкова евтина п0мия. И въпреки това цената, което искат за резервни части, е твърде висока за нивото на п0мията, която са, т.е. прецакването е по-пълно.
  • #5
    13 rate up comment 0 rate down comment
    дон чикен ( преди 1 година )
    нова кола си купуват тези, които нямат пари да обслужват стара!
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 1 година )
    Виждаме пределно ясно - първите 7 места заети от основните ГЕРМАН.премиум-брандс манюФАКтурки - само ФауВЕТАта липсват, ама те пък не са премиум-ЛЮКС-машинки. Затова следва и 1 важен ЦИТАТ: В същото време азиатските марки - JAPON+KYPЕЯ се оказаха най-надеждни, като си осигуриха ПЪРВИте 5 места в другия край на таблицата и показаха, че по-евтините автомобили в никакъв случай не са с по-лоша изработка от ЛЮКС-моделите. ЗАТОВА съм казал и посочил: GENESiS мачка, ама тук мърцина могат да го проумеят
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Изненадани има ли? Евро 5 и Евро 6 нямат ниииищо общо :)
  • #2
    12 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Порше и германците пак са начело но отзад напред.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    2021 или 2021 година? Или и в двете години? ;) И въз основа на какви критерии се дават точките, като очевидно не е цената на ремонта? Тайна?!