IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Азиатските марки отново са лидери по надеждност в Америка

Ново проучване на Consumer Reports обхваща 300 000 автомобила на американския пазар

Японските производители продават най-надеждните автомобили на в САЩ, докато местните марки са на последните места по този показател. Това показа ново проучване на организацията за помощ на потребителите Consumer Reports, чиито експерти са които са изследвали 300 000 превозни средства, моделни години от 2000 до 2023 г.


Consumer Reports


Собствениците е трябвало да дадат данни за 17 проблемни системи на притежавания от тях автомобил, включително двигател, трансмисия и електроника в автомобила. В своето проучване Consumer Reports установява, че Toyota и Lexus са двете най-надеждни марки в Америка през 2022 г. Освен това, азиатските производители на автомобили (включително корейската Kia) заемат седем от първите 10 най-надеждни марки според.

В първата десетка попадат брандовете BMW, Audi и Lincoln, като последният успява да стигне до тази позиция благодарение на подобряващото се качество на моделите Nautilus и Corsair. Техният по-голям брат Aviator обаче е сред най-малко надеждните превозни средства на пазара, заедно с близкия си роднина Ford Explorer.


Consumer Reports


От друга страна, всеки един от моделите на Lexus има надеждност над средната. Резултатите на Toyota са почти същите, въпреки че RAV4 Prime PHEV получава средна оценка, а Tundra – слаба, което важи и за повечето големи пикапи, предлагани на американския пазар. При тях резултатът за надеждност е 30/100. За сравнение при минивановете той е 44/100, при SUV-моделите – 51/100 и при леките коли (седани, хечбеци и купета) – 58/100.

По отношение на марките, които трябва да се избягват, тази година най-зле представящите се по отношение на надеждност са Mercedes-Benz, Jeep, Volkswagen, GMC, Chevrolet и Tesla. От Consumer Reports допълват, че не разполагат с достатъчно данни или самият производител има малко модели и затова от списъка отсъстват Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mini, Mitsubishi, Polestar, Porsche и Rivian.


0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    До 14-ти/ ...+ GENESiS, канечна, щото тия епи-кypейци са символ на кач-во & здравина. ЦИТАТ: АВТО-марките, които трябва да се избягват, тази година най-зле представящите се по отношение на надеждност са Mercedes-Benz, Jeep, Volkswagen, GMC, Chevrolet... То май че и затова КРАЛският РЕАЛен КЛАБ премина от AUDI-тата къмто B.-eM-We-та. BTW, вижда се, че железният GENESiS е скочил с цели 9 позиции докъм 12-тото място.
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Къде е Тесла, нали електромобилите били неразрушими и тези дето са дали по 150к как е твърдичко ли им е, ама те няма как и да знаят понеже от каруца са се качили на електрическа каруца.
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Toyota и всички останали!
  • #13
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Преди малко гледах едно сравнение между Магарцедес и китаеца Li 9, ами пълен потрес, дори човека си казва като питал дилъра за пластмасите и ръчното настройване на волана и му казал само в Майбах имало. Обаче колкото и да е тъжно, повечето го купуват заради звздичката отпред и май скоро няма да фалират, а и ще направят всичко да не пуснат китайците да превземат пазара тук да може да ни продават надценените малолитражки от пластмаса и премиумите които дори базов модел в САЩ е по-добре отвътре.
  • #12
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    VAG ккво правят там???Тия са дъното!!!
  • #11
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Абе, а какво стана с канцерогенно-тракащите вурстваген премиуми, някой знае ли?Аа, сетих се - чакат на Китайците за батерии, че щели да минават направо на електромобили. За не-канцерогенни хибриди не им стигал акъла. Му-ха-ха-ха!
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Рижавите мустаци с бирени шкембета пак са на дъното на класациите за здравина и надеждност.
  • #9
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мерцедес и Фолксваген заемат местата на Рено и Дачия от европейските класации.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ами то спрямо американските, не е много трудно.
  • #7
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    До 5 -кои са тия ПАЗАРИ(в множествено число)дето е най-продаван автомобил,бе промитко!Една скандинавка държавица има дето се превърна в музей на електрички,та само нея може да дадете за пример!Хайде с уникалните си технически познания да обясниш как кола с два ротора, две полуоски и 4 лагера е по-ненадеждна от 200 модела по напред с бутала, сигменти, валове,кардани,свещи,дюзи,филтри,клапани,лагери,маркучи,радиатори и тн?В тая класация поне говорят хора които ги карат,не дето ги гледат на снимки!