IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Азиатските марки отново са лидери по надеждност в Америка

Ново проучване на Consumer Reports обхваща 300 000 автомобила на американския пазар

Японските производители продават най-надеждните автомобили на в САЩ, докато местните марки са на последните места по този показател. Това показа ново проучване на организацията за помощ на потребителите Consumer Reports, чиито експерти са които са изследвали 300 000 превозни средства, моделни години от 2000 до 2023 г.


Consumer Reports


Собствениците е трябвало да дадат данни за 17 проблемни системи на притежавания от тях автомобил, включително двигател, трансмисия и електроника в автомобила. В своето проучване Consumer Reports установява, че Toyota и Lexus са двете най-надеждни марки в Америка през 2022 г. Освен това, азиатските производители на автомобили (включително корейската Kia) заемат седем от първите 10 най-надеждни марки според.

В първата десетка попадат брандовете BMW, Audi и Lincoln, като последният успява да стигне до тази позиция благодарение на подобряващото се качество на моделите Nautilus и Corsair. Техният по-голям брат Aviator обаче е сред най-малко надеждните превозни средства на пазара, заедно с близкия си роднина Ford Explorer.


Consumer Reports


От друга страна, всеки един от моделите на Lexus има надеждност над средната. Резултатите на Toyota са почти същите, въпреки че RAV4 Prime PHEV получава средна оценка, а Tundra – слаба, което важи и за повечето големи пикапи, предлагани на американския пазар. При тях резултатът за надеждност е 30/100. За сравнение при минивановете той е 44/100, при SUV-моделите – 51/100 и при леките коли (седани, хечбеци и купета) – 58/100.

По отношение на марките, които трябва да се избягват, тази година най-зле представящите се по отношение на надеждност са Mercedes-Benz, Jeep, Volkswagen, GMC, Chevrolet и Tesla. От Consumer Reports допълват, че не разполагат с достатъчно данни или самият производител има малко модели и затова от списъка отсъстват Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mini, Mitsubishi, Polestar, Porsche и Rivian.


0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 7 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Ти имаш ли тесла?Не, нали!Значи си промито мозъче,което не може да си прави сметката?!Я ми обясни как си правиш сметката като плащаш за нещо 60 000 долара,а то е с качеството на кола за 30 000 долара?!О пестиш от бензин ..и колко трябва да я караш за да спестиш 30 000 долара от бензин?!А за техническите ми и икономически познания хайде да не говориш,без да ме познаваш, а?! Че са сетлинни години над твоите!Само като видя човече, което използва "хейтър" за другомислещ и си мя ясен колко акъл имаш!
  • #5
    7 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    3, бяха промити мозъци първите няколко хиляди. Ако не знаеш, Тесла отдавна стана мейнстрийм кола, която се купува от хора, които си правят сметката. На някои пазари е най-продаваната кола. И единственият с промит мозък остана ти, хейтър без ни най-малки технически или икономически познания.
  • #4
    1 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    2, да ти споделя ли, ***? За какво да ти споделям, като промитият ти мозък факти никога няма да приеме?
  • #3
    14 rate up comment 5 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Интересно заключение! Тесларите са с най-промите мозъци, а тесла е към последните места! Т.е. тия коли са толкова зле, че даже промитите мозъчета не могат да преглътнат лошото качество!!! Иначе сериозно - доста е срамно електрички с минимален брой движещи се механизми да е 12 места по-надолу в класация за надежност от едни Субару например - дето са с постоянно 4х4 и десет хиляди пъти повече движещи компоненти!
  • #2
    20 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Колега, я сподели марка и модел, която караш, да разберем що за разбира си?
  • #1
    11 rate up comment 27 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това не е обективна класация за надеждност, а лично мнение на анкетираните собственици. Пълен бълвоч. Ясно е, че жълтофилите имат най-промити мозъци на тема надеждност и най-ниски изисквания.