IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтината електрическа Honda ще струва 13 600 лв.

Миниатюрната Honda N-Van ще получи версия само на ток

Ванът ще бъде пуснат в продажба съвсем скоро - през пролетта на 2024 година и ще струва само $7 300, което по текущия обменен курс се рамнява приблизително на  13 600 лева. Това съобщава официалният сайт на японската марка.


Honda N-Van


Публикувана е и снимка на Honda N-Van EV. От бензиновата версия електрическият автомобил се различава външно само по дизайна на предната част, в който има интегринато гнездо за зареждане, разположено на мястото на радиаторната решетка.

Иначе колата има едновременно дискретен и тромав дизайн. Характеристиките на Honda N-Van EV все още се пазят в тайна, но се знае, че пробегът на микробуса ще бъде около 200 км. Най-вероятно електрическият автомобил Honda ще получи двигател с мощност 64 к.с.


Honda N-Van


Новият Honda N-Van EV ще стане не само най-евтиният, но и най-малкият електрически автомобил на марката. Ванът принадлежи към така наречения клас kei cars - свръхкомпактни японски автомобили.

Размери на Honda N-Van EV 2024:

Дължина - 3 395 мм

Широчина - 1 475 мм


Honda N-Van


Височина - 1 950 мм

Междуосие - 2 520 мм

Трябва да се отбележи, че с такива размери микробусът може да транспортира товари с дължина до 2.5 м. И още, че Honda произвежда и пътническа версия на модела, но този миниван все още няма да получи електрическа версия


Honda N-Van


0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Като гледам разликите в цените,мога да си пррдставя и качеството ,даваш пари за ламарини и една батерия ,авто моргите до 3,4 години ще почнат да се пълнят
  • #17
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Костов ( преди 1 година )
    Хора , поръчвайте си от производителя!Посредниците вдигат цените , много.
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    М да ( преди 1 година )
    3.30м не е чак толкова малко. Корса-та дето я имах не беше много по-голяма.
  • #15
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Илон Мъск ( преди 1 година )
    Изпратете ми 1000 бройки ,ще им сложа от моите батерии и ще летят !
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Не е въпроса защо на тези пазари има по-скъпи автомобили от тези мъници. Въпросът е защо на нашите пазари няма толкова евтини електромобили и въобще автомобили? Има един теоретик на конспирациите тук, който си е наумил че електромобилите са инструмент за лишаване на бедните хора от възможността да карат автомобили. Самото съществуване на електромобил за 4000 долара при положение че народната кола volkswagen започва от 30 000 евро разбива тезата му на пух и прах.
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Китайската най-евтина кола била 5000 долара...японската била 13 хил. лв. Абе, мечтатели, ако тия коли бяха коли, щеше ли да има на тези пазари други местни модели, които струват точно колкото в Европа? Я вижте нормалните модели на BYD колко струват? Вижте Honda E колко струва, хем че пак е малка кола?
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    А ти какво очакваш от градски автомобил? Да не мислиш че това е семеен ван за ходене на ексглокзии?
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Широчина - 1 475 мм - това е с 40 см под обикновен хечбек сегмент C. Двама човека с нормални размери един до друг не може да събере. Дори един човек сам ще му е неудобно от страната на вратата. А тези 200 км. са гарско - ниска скорост и рекуперация. На магистрала - 100 пряко сили, да не говорим, че максималната му скорост ще е под 100 км. час най-вероятно.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Твоята кола колко пари я купува като нова?
  • #9
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 3-ти.Симпатяга, искам да те видя с това по Тракия, много моля, като го вземеш пиши да се уговорим, аз ще съм с моята бензинова, ти с това. Но ще съм доста зад теб, за да мога да се наслаждавам на гледката. Може и в София, булеварди бол.