IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Civic Type R се оказа по-мощен от обявеното

Проверка на дино-стенд разкри интересни цифри за хечбека на Honda (ВИДЕО)

Известният тунер на Honda - ателието Hondata, вече работи върху своите модификации на новия Civic Type R от 2023 г. Преди това обаче, компанията реши да постави автомобила на своя дино-стенд, за да разбере каква е мощността на модела.



Резултатите са изненадващо добри, тъй като новият хот-хеч произвежда повече мощност, отколкото беше обявено от производителя. Според компанията за тунинг, автомобилът развива 331,8 к.с. и 487,4 Нм въртящ момент. Тези цифри за по-високи от съобщените от американското подразделение на Honda - 319 к.с. и 419 Нм.

Трябва все пак да се уточни, че различните динамометрични устройства, прикрепени към превозни средства, работещи при различни атмосферни условия, ще дадат различни резултати. Това не означава непременно, че Honda умишлено подценява двигателя, но пък тази разлика със сигурност ще зарадва както феновете на марката, така и купувачите на Civic Type R.


Honda дино-стенд


Според Hondata, моделът от 2023 г. прави около 11 к.с. и 34 Нм повече от модела от 2017 г., който е тестван на същия дино-стенд. Тези резултати не се различават толкова много от цифрите на производителя, колкото, да речем като при BMW, но със сигурност представляват радост за ушите на тези, които ще си купят автомобила.


0 от 500