IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко от мощността си запазва 20-годишно BMW Z3 M?

Експерти провериха способностите на 3,2-литровия двигател (ВИДЕО)

Експерти от тунинг-ателието Evolve Automotive решиха да тестват мощността на 3,2-литровото BMW Z3 M Coupe от 2001 година. За да проучат ресурса на агрегата, специалистите използваха дино-стенд, на който ускориха колата до максимална скорост.


MW Z3 M Coupe


Заради необичайния си дизайн моделът с три врати си е спечели славата на един от най-странните модели в историята на BMW M. От него са произведени по-малко от 7000 бройки, като само 1100 от тях са оборудвани с редовия 6-цилиндров мотор, развиващ 325 к.с. и 350 Нм. Затова е интересно да се разбере, колко от тази мощност е останали 20 години по-късно.

Проверката на дино-стенда показа доста впечатляващия резултати. Оказва се, че тежащият само 1270 кг автомобил със задно предаване в момента произвежда 323 к.с., а максималният въртящ момент е 365 Нм (малко по-висок от обявеното от BMW преди 20 години).



Това означава, че за 20 години двигателят на BMW Z3 M Coupe запазва мощността си. Според експертите, провели теста, причината не е само в здравината на самия двигател, но и във факта, че той е бил правилно обслужван през тези 20 години, като собственикът на колата не е пестил средства, за да я поддържа в добра форма.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Немска мъка
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Бъркаш сополи с лиги,от къде знаеш ти пък кога и как е карана?
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами замисли се малко! Знам, че като фен на "Бъркам масло с вода" ти е трудно в тази насока, но все пак защо според теб в статията, а и във видеото не се споменава и показа нищо за пробега за тези 20г.на конкретния автомобил. Явно си е стоял, като паметник или е изкарват за 20км./уикенд, а не е направил едни 300-400 000 км. колкото е нормално за 20 годишна кола.
  • #1
    7 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Някой нещо да каже? Оризари, ваг-онетки и тем подобни смешници?