IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

V6 вместо V8 – как се справя новият мотор на Toyota Land Cruiser?

3,5-литровият двигател беше подложен на тест на стенд (ВИДЕО)

Както е известно, Toyota се отказа от V8 двигателите при новото поколение на Land Cruiser, като ги замени с 6-цилиндрови турбо-мотори, които са по-мощни на ниски обороти и харчат по-малко гориво (съответно са и по-екологични). Вече можем да видим и реалните способности на тези агрегати.


Toyota Land Cruiser EKanoo Racing


Компанията за следпродажбени услуги EKanoo Racing направи един от първите независими тестове на дино-стенд на новия бензинов двигател на Land Cruiser 300. Той успя да развие 375 к.с., въпреки че от Toyota обявиха мощност от 415 к.с. Като се вземе предвид, че измерването е на колелата и при прехвърлянето се губи около 10%, резултатът би трябвало да е около 377 к.с., което е съпоставимо с показания резултат.

Експертите на EKanoo Racing проведоха и втори тест, като сипаха специална добавка към бензина, за да се увеличи октановото му число. Постигнатата стойност беше 382 к.с. Що се отнася до въртящия момент то е 534 Нм на чист бензин и 549 Нм с добавката (официално декларираният е 650 Нм при 2000-2600 об/мин).



Тестваният Land Cruiser ще остане при EKanoo Racing, чиито специалисти искат да увеличат мощността му до 500 к.с. Очаква се толкова да бъде мощността на мотора при новия Lexus LX, който традиционно е базиран на Toyota Land Cruiser.

Снимка и видео: EKanoo Racing

0 от 500