IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на Hyundai и Kia получиха защита от кражба от 80-те години

Бумът от посегателства върху корейски коли в САЩ не затихва (ВИДЕО)

Корейският производител Hyundai предаде десетки устройства за заключване на волана на полицията в Кливланд, за да се опита да ограничи вълната от кражби на автомобили. Всичките 80 ключалки бяха раздадени за един ден на собственици на коли от марката.


кражби


Проблемът с кражбите на модели на Hyundai и Kia в САЩ е наистина много сериозен. Всеки ден се крадат десетки коли от двете марки. Само в Кълъмбъс (Охайо) полицията регистрира 17 кражби на Hyundai или Kia на ден. Затова и органите на реда планират да разпространяват прости, но надеждни устройства против кражба от 80-те години на собствениците на корейски автомобили.

Както е известно, липсата на стандартни имобилайзери Kia и Hyundai позволява да се стартира двигателя, като се разкъсате вътрешната облицовка под волана и да се активира запалването с удобен инструмент - като отвертка или USB кабел.



Бумът на кражбите започна, след предизвикателство, наречено „Kia Chalenge”, което беше подето от тийнейджъри. Те публикуват видеоклипове с успешни „операции“ - крадене на автомобили в социалните мрежи, като самите коли се изоставят по-късно.

Собствениците на автомобили от корейски марки вече са започнали да се обединяват и подготвят колективен иск срещу концерна Hyundai. А от полицията призовават шофьорите да монтират допълнителни устройства против кражба на колите си.


0 от 500