IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада: Мъск дава властта в Tesla на китаец

Том Дзю Ксиаотонг ще бъде новият глобален главен изпълнителен директор на компанията

Илон Мъск ще назначи Том Дзю Ксиаотонг за нов глобален главен изпълнителен директор на Tesla, твърдят анонимни източници, цитирани от Inseedevs. Досега той ръководеше китайското подразделение на марката и помогна за развитието на гигафабриката в Шанхай, която се превърна в основният експортен център на Tesla. Освен това президентът на Tesla China помогна за отварянето на сервизни центрове в страната.


Илон Мъск


Когато Дзю се присъедини към Tesla през април 2014 г., той не беше назначен за президент на марката на автомобилния производител в Китай. Вместо това започва като директор на програмата Supercharger на Tesla, но не му отне много време да бъде повишен в глобален вицепрезидент и президент на Tesla China.

Според информациите, Мъск вече е информирал борда на директорите на Tesla за потенциален наследник на поста главен изпълнителен директор. Някои медии спекулират, че това означава оттегляне на милиардера от управлението но компанията, но по-вероятно е той просто да е съобщил името на човека, който ще го замести в някакъв момент.

През годините Мъск многократно е заявявал през годините, че никога не е искал да бъде главен изпълнителен директор на Tesla, но не е имало кой друг да го направи. Сега, когато е и главен изпълнителен директор на Twitter, той вече дава да се разбере, че се надява да намери някой друг, който да заеме поста му.

Изданието PingWest цитира изказване на Мъск, в който той казва, че ролята, която заема в Tesla не включва функции на главен изпълнителен директор, а на инженер: „Опитах се да не бъда главен изпълнителен директор на Tesla, но трябваше да го направя, или компанията щеше да умре. Мразя да съм шеф. Аз съм инженер", категоричен е най-богатият човек на света.

На този етап не може да се твърди със сигурност, че Мъск планира да се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Tesla. Факт е обаче, че с придобиването на Twitter и управлението на компанията Space X натоварването върху него се е увеличило многократно.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А вие не сте изненада, че публикувате непроверени и невярни новини.
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 7 ( преди 1 година )
    Как да правиш наука без да правиш опити?
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Екомръск До tsla ( преди 1 година )
    Пернишки, като пишеш от двата си никнейма, недей да слагаш коментарите един след друг, че ставаш все по-смешен и си личи колко празна ти е чашата, че до такава степен си изплискал легена, че си създаваш сподвижник.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Екомръск ( преди 1 година )
    Колко сте смешни пишман защитниците на природата. Защо тогава пропускате разследването на десетилетието срещу Мръски в САЩ. Нюралинк (измисления му стартъп за невронен интерфейс) е обвинен за над 1500 убити животни от мъск, заради болната му амбиция и опитите за поставяне на чипове в мозъка. Това само за няколко години. Свидетелствали са десетки служители потресени от жестокостите на наркото. Голям защитник на природата е, най-големия, като вас.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Всъщност и Тайкан и Лусид имат по-евтин вариант от най-евтината Тесла S така че чак 3 пъти повече не струват
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Като материали може ( преди 1 година )
    Да но Тайкана е най бавен оъ трите
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До #1 ( преди 1 година )
    Люсид е по-добрата кола от Тесла , и Тайкан е по-добър от Тесла , ама и двете струват три пъти повече от теслите . Та човек разполагащ с над 300 000 за кола определено има избор какво да си купи
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    PLAID ( преди 1 година )
    'Model S е стар модел, Model S е стар модел.." - повтаряше си Horst с McLaren Senna, докато Plaid го отвя на шикана и преди да го изгуби от поглед, видя чадър и каубойска шапка на кората отзад. "Ду бийст майн щук, шайзе!" - зарева Horst като балканска мечка и запоти джама на тясната Senna
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Човекът с 250-те милиарда, колите са му в левия крачол. С малкия пръст на левия крак ги прави по-добре от всички с 2 и 4 (на)крайника. Скука. Тигър си играе с въшка. А тя се напиня и пищи мъжки. Скука и половина..
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Просто е ( преди 1 година )
    Значи няма да си купя теслЪ а Люсид