IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда следващият VW Golf

Легендарният модел ще подължи да играе основна роля в гамата на марката

Дизайнерското студио за илюстрации на бъдещи автомобили Avarvarii създава илюстрации на автомобили на бъдещето за най-добрите световни автомобилни издания. Един такъв компютърен рендер на възможното ново поколение на VW Golf беше представен в немското списание Auto Zeitung.


VW Golf


Концернът Volkswagen AG уверено следва пътя на електрифицирането на моделната гама и постепенно заменя моделната си линия от коли с двигатели с вътрешно горене. Електрическата моделна гама на Volkswagen е с обозначението ID, а най-близкият по размери до Golf автомобил от нея е ID.3.

В същото време би било погрешно да се изостави легендарното име, което е дало наименуванието на целия автомобилен клас. Затова Volkswahen AG е изправена пред дилема - да произведе два автомобила с подобен размер или да ги комбинира? По-вероятно е и двата да останат в гамата на марката – нещо, което вече беше потвърдено и от ръководството на производителя от Волфсбург.

„Volkswagen ID. 3 и EV ID. Golf могат да съществуват едновременно. Стратегията с именуване на ID ще остане“, коментира и шефът на германската компанията Томас Шефер, според когото новото семейство електрически модели вече е добре познато на хората и те го приемат.

Топ-мениджърът допълни: „Няма нужда да анулираме ID. Имаме емблематични модели като Golf и GTI. Би било лудост да ги оставим да умрат и да изчезнат. Ще се придържаме към логиката на ID, но легендарните ни модели ще носят своето име. Няма да изоставим името Golf, в никакъв случай“.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Курци ( преди 1 година )
    Изглежда тъпо като всичките предишни,все едно гледам поредната лада на руснаците,нищо грабващо окото.Единствено голф 2 беше класа само защото беше издръжлив.Затриха седаните на пасат време е да затрият и голф
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Все още не мога да проумея кой купува таква кола както и немалка част от отвратително грозните тойоти, те поне се опитват да ги пооправят напоследък докато немчолята явно вървят в обратна посока и ги правят още по-грозни.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Отврат. ФВ с всяко изминало поколение стават все по безидейни.. учудващо е как това дизайнерско недоруазумение, може да се радва на толкова много продажби?!?!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ... като ще заменят името ID.3 с ID.Golf :)
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    следващият VW Golf ще бъде електрически ха-ха-ха :)
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    То бива дръпнати очички, ама както е тръгнало за следващия директно ще е без предни фарове - щото скъп така и хората да не влизат в излишен разхос