IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Белгиец разполага с най-впечатляващата колекция автомобили Porsche

Бизнесменът Йохан-Франк Дирик е имал над 100 коли от марката, сега те са 50

Какво може да накара един човек за притежава 50 автомобила от една и съща марка? Две неща са най-важни – любов към тези автомобили и финансови възможности. И двете неща ги има Йохан-Франк Дирик, за когото разказва Аutoevolution. Белгийският бизнесмен притежава 50 автомобила Porsche в своя гараж, включително изключително рядък 911 R.

 

meet-the-man-with-50-porsches-in-his-garage-his-life-long-passion-began-with-a-911_3

 

Всичко започва, когато той е дете и важна фигура от детството му – неговият дядо, го пита какво да избере между Porsche и Corvette. Вдъхновен от много популярната и привлекателна форма, младият Дирик посочва Porsche. И дядо му се съобразил с желанието на малкия. Така започва манията Йохан по Porsche.

Дядото е карал британска спортна кола, преди да премине към Porsche, и това сравнение помага на семейството да разбере, че една спортна кола не трябва да е непрактична. Те научават, че забавлението не трябва непременно да компрометира други аспекти на притежаването на кола.

 

dsc_8603-kopieren

 

Докато е още млад и без книжка, Дирик прекарва дните си, възхищавайки се на дядо си и почти винаги иска да го замести на шофьорското място. След като навършва 18 години, първото превозно средство, което придобива за себе си, е 911 T 1970 г. По онова време той обаче няма достатъчно пари, за да го реставрира, така че го продава няколко години по-късно. Колата остава в Антверпен, близо до мястото, където живее Йохан, и след това той преговаря да си я върне.

Едва през 1991 г., когато е на 33 години, Йохан купува второто си Porsche 911 - чисто ново 964 RS. „Това, че беше RS, беше важно не само, защото исках бърза кола, но защото това беше връзка с дядо ми и моят първи опит с автомобилите“, казва 66-годишният сега Дирик.

 

meet-the-man-with-50-porsches-in-his-garage-his-life-long-passion-began-with-a-911_2

 

Мъжът разкрива, че звездата на неговия гараж е Porsche 911 R от 1967 г. Само 20 са произведени от този модел, а Дирик го смята за „Свещения Граал“. Тази кола вече е изключително скъпа, но той не планира да се разделя с нея. Като цяло досега е притежавал повече от 100 Porsche в колекцията си през последните над 30 години, но в момента са останали наполовина.

Любовта на бизнесмена към Porsche не свършва с колекционирането на редки модели, белгиецът знае също така как да кара бързо и е участвал на състезания в Льо Ман, Дейтона и Себринг. Дирик има 20-годишен син - Максим, който също като баща си обича Porsche и се състезава.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500