IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 с пробег милион километра изглежда блестящо

За 20 години експлоатация спортната кола почти не е ремонтирана

Служители на тунинг-ателиего Apex Motorsport споделиха в социалните мрежи историята на Porsche 911 Turbo, което се поддържа от техния сервиз в продължение на години.


Porsche 911


При последния преглед километражът на спортното купе е показвал 676 854 мили (приблизително 1,1 милиона километра). Въпреки огромния пробег, колата все още е с оригиналния си двигател, който дори не е ремонтиран. Същото важи и за останалите основни технически компоненти на автомобила.

Собственикът на това Porsche 911 Turbo на име Том Талман е купил колата като нова преди около 20 години. Оттогава мъжът автомобила всекидневно и въпреки, че това поколение на 911 Turbo не е изключително надеждно, през годините двигателят му е свалян само веднъж с превантивна цел.


Porsche 911


Това се е случило при пробег от 616 000 км, когато собственикът е открил петна от масло на пода на гаража. Моторът – 3,6-литров с турбо и 450 к.с., е бил свален, за да се провери какво не е наред. В сервиза обаче е установено, че агрегатът е в отлично състояние, но все пак – като предпазна мярка, турбините са сменени и двигателят е поставен обратно.

След тази „операция“ спортният автомобил изминава около половин милион километра. През цялото това време собственикът продължава да обслужва редовно колата, с която не изпитва никакви проблеми.


Porsche 911

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    The driver ( преди 11 месеца )
    За Волво да кажете нещо?... или всеки си хвали тенекиите.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Та това е ПОРШЕто - най-добрата авто-инвестция заедно с RR - здраво и понякога споко може да надживее собственика си; в наши дни до тази спортно доказана и съвсем рилайбъл машина, на която винаги може да се довериш се доближава епи-kYpейската премиум-бранд домашна марка GENESiS, особено с новия възхитителен концептуален модел+чудесно изглеждащо ел.кабрио Convertible-X-CONCEPT,грабнал безапелационно очитеь душата и възхитата на целата посетителска аудитория в тазгодишното авто-изложение в L.A.
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тойотаджийте газ пикаят, когато някой ясно им покаже, че немското е най-здравото. Единственото, което ги крепи в нещастният им живот, е изфабрикуваният мит за японското качество и омразата към немското.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    1-ви дали? Ако една кола се поддържа качствено, кара се по хубави пътища, защо да не изкара тези км? Разсъждавайки от българската действителност, да неверятно е. Достатъчно е да поглнете автобустие в София, които дори закупени нови, след няколко години са като гробници, внесеи 10-15г такива изглеждат много по добре, и за няколко години и те са като гробници.
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Почти, ама друг път! ( преди 1 година )
    Вицове за наивници!