IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Белгиец вдигна с кран Porsche до осмия етаж на своя апартамент

Собственикът искал да се любува на рядката спортна кола от хола си

Интересен екшън наблюдаваха жителите на белгийския град Хаселт, където автомобил Porsche 919 Hybrid, беше издигнат с кран до... осмия етаж на жилищна сграда, съобщи Sasa times. Оказа се, че там живее собственикът на колата, който решил да осъществи щурата си идея да се радва на любимата си кола от... хола.

 

изтеглен файл (1)

 

Известният белгийски дилър на Porsche - Люк Вандерфестен, управлява две автокъщи в Нидерландия (Айндховен и Маастрихт) и е запален почитател на немските марки. Той притежава това Porsche 919 Hybrid от известно време, но досега колата е била в една от автокъщите. Автомобилът е чисто състезателен модел и експлоатацията му по обществени пътища е забранена.

За да осъществи идеята си белгиецът нае кран, като сътвори шоу за хората в района. Колата е олекотена с 200 кг, като е премахната хибридната инсталация. Освен това карбоновият корпус е получил специално покритие, което да го предпазва от дъжд и сняг.

 

Screenshot 2022-11-23 110931

 

Porsche 919 Hybrid е известен състезателен модел. През 2015-2017 г. спортният прототип спечели три пъти Световния шампионат за издръжливост и триумфира в „24-те часа на Льо Ман“ също толкова пъти. Автомобилът е с комбинирана мощност 900 к.с. и развива над 350 км/ч.

55-годишният Вандерфестен и неговата приятелка Сара скоро ще се местят в мезонета, където вече е спортният автомобил. И по този повод той казва: „Успях да убедя Сара, че това е произведение на изкуството и ще бъде хубава украса на терасата. За щастие тя се съгласи. Сега имам състезателна кола, на която мога да се възхищавам от хола.“

 

f8f31c07-62a4bd23543effa37c73f30a2b27d041

 

Вандерфестен служи във военновъздушни сили на белгийската армия в продължение на 25 години. Впоследствие заема различни длъжности в базата Kleine Brogel, включително тази на пресаташе. Когато се пенсионира през 2009 г., сменя военното амплоа с това на продавач на автомобили.

„Бях влюбен в Porsche и с моите спестявания вече бях купил няколко коли от автокъща в Айндховен – разказва белгиецът. - Тогавашният управител видя нещо в мен и ме попита дали искам да стана продавач. Последвах сърцето си. След още четири години получих шанса да поема бизнеса.“

 

изтеглен файл

 

Така Вандерфестен става съсобственик на автокъщите в Маастрихт и Айндховен, а освен Porsche, продава Bentley, Jaguar и Land Rover. Самият той започва да се състезава едва на петдесет години, след като бившият му шеф го подтиква с думите: „Много клиенти на Porsche се състезават, или обичат да шофират на писта, така че е добре да можете да говорите с тях за това и да им дадете съвети“.

И това се превръща в истинска страст за Вандерфестен, който тази година участва на пистата „Льо Ман“ в спринтови състезания. Според него има само две марки автомобили в света, които предизвикват толкова много силни емоции на пистата - Ferrari и Porsche.

 

 

0 от 500