IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini изтегля новия Countach заради падащ капак на двигателя

Деветте продадени суперколи ще трябва да посетят сервизите на марката

Италианският производител Lamborghini обяви изтегляне в сервизите си на суперавтомобилите Countach LPI 800-4 от 2022 г. Причината са стъклените панели на капака на двигателното отделение, тъй като заради поради производствена грешка един или повече от тези елементи могат да паднат по време на движение, съобщава Carscoops.


Lamborghini Countach


Стъклените панели, покриващи двигателя V12 на Lamborghini Countach, могат да се отделят от опорите си и да излетят на пътя, се казва в изявление на Националната администрация за безопасност на движението на САЩ (NHTSA). В него се посочва, че всички собственици на новия Countach ще бъдат поканени в сервизните центрове на марката.

Лошото закрепване на панелите да създаде опасна ситуация за автомобил, който следва суперколата. До момента е регистриран само един подобен инцидент, свързан с дефекта. През октомври Countach загуби един от четирите си стъклени панела в Катар, след което производителят започна разследване. Оказа се, че вероятно са допуснати грешки на етапа на сглобяване на капака по вина на доставчика.

Собствениците на засегнатите Lamborghini ще бъдат помолени да доставят колите си сервизите, където ще бъде направен оглед на покривните стъкла и при нужда те ще бъдат заменени с нови.

Това не е първата сервизна акция Lamborghini в САЩ през 2022 г., като предишната също беше свързано с грешки в процеса на сглобяване. При Huracan, произведени от 2 до 9 май 2022 г., вратата от страната на водача не е била правилно сглобена, което не е позволявало отварянето й с външната дръжка.


0 от 500