IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Човешка грешка вкара Lamborghini Huracan в сервизите

Проблем с вратата може да остави шофьора заключен в суперколата

Повече от 20 бройки от суперколата Lamborghini Huracan във версиите EVO и STO ще трябва да посетят сервизите на марката заради човешка грешка, допусната при производството им. Засегнатите автомобили са произведени между 2 и 9 май тази година, като са продадени на пазара в САЩ.


Lamborghini


Според Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), вратите на тези превозни средства не са сглобени правилно, а предпазната скоба на кабела, която отваря вратата при издърпване на външната дръжка, е неправилно поставена. Това може да направи невъзможно отварянето на вратата с външната дръжка.

От NHTSA посочват, че това е риск за безопасността, защото може да попречи на някой да излезе от колата при спешни случаи. Проблемът е бил открит през май по време на проверка на качеството на поточна линия в Италия. Компанията е започнала вътрешно разследване, което установило, че проблемът се дължи на човешка грешка по време на сглобяването на автомобила.


Lamborghini


Засега е известно, че 21 от засегнатите коли се намират в САЩ, но не е ясно дали сервизната акция ще засегне и бройки от модела, продадени на други пазари. От Lamborghini обявиха, че ще се свържат със собствениците след 1 юли, като ще помолят да закарат превозните си средства до най-близкото представителство на марката. Там предпазната скоба ще бъде преместена, за да се осигури правилно зацепване на кабела и правилна функция на дръжката на вратата.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До #5 ( преди 1 година )
    Само дето роботите са ограничени в "мисленето" си и една РОБОТСКА грешка би могла да унищожи дори поточната им линия, но както и да е. Тъпо заглавие.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма кола която да се сглобява само с робот дпри масовите марки повечето процеси се правят от хора с изключение на зяварявяне(не нафсякъде) и боядисване
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Един вид заглавието казва: ако искате да няма сервизни акции, сглобявайте колите само с роботи.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 1 година )
    Замислих се каква друга грешка може да е,освен човешка ??!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    То механизма е един, но дръжките са две. Като си много умен, защо на моята кола се развали външната дръжка и вратата спря да се отваря отвън, а вътрешната работеше и се отваряше вратата? Нали механизмът е един, умнико!?
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ми то меанизма е един бе тъпчоу
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 1 година )
    Пишете за външна дръжка, а говорите, че шофьорът няма да може да отвори вратата и да излезе от колата? Да не би да се отваря тази кола само от външната дръжка и да няма вътрешна???