IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обясни защо няма да има екстремно R8 GT Spyder

Откритата версия на спортната суперкола ще бъде спряна по-рано

През октомври 2022 г. Audi представи най-новия си модел, задвижван от V10 двигател - суперколата R8 GT за Германия. Тя е е базирана на модела Audi R8 RWD Performance със задно задвижване, но се различава от оригинала с агресивен аеродинамичен бодикит от въглеродни влакна, подсилен от 5,2-литров атмосферен двигател, лека каросерия и промени в кабината.


Audi R8 Spyder


Най-екстремната версия на спортната кола ще се предлага само като купе и сега марката обясни защо. В интервю за Carbuzz техническият ръководител на проекта Audi R8 GT – Нилс Фишер, разкри, че компанията е проучвала възможността за пускане на открита версия на суперколата, но се е отказала заради проблеми с производството.

Още преди премиерата на Audi R8 GT квотата за всички модификации на Audi R8 Spyder вече е била определена, като роудстърът е трябвало да бъде свален от производство по-рано от купето. Така в Audi не са разполагали с производствен капацитет за версия GT с открит покрив и съответно тя е отпаднала от плановете.

Вече е известно, че за Audi R8 предстоящата 2023 г. ще бъде последната година в историята на модела. Съдбата на автомобила все още не е решена, като единият вариант е той да бъде пратен завинаги в историята, а другият – да се завърне на по-късен етап като изцяло електрически автомобил.

Затова, който иска да си купи спортно купе със задно предаване и V10 с 620 к.с., трябва да побърза, тъй като в Инголщад планират да произведат само 333 бройки от най-екстремната версия на модела.


0 от 500