IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Един инструмент, който трябва да присъства във всяка кола

Той не е скъп, лесен е за употреба и не заема много място

Автомобилите остаряват, а услугите по ремонта им стават все по-скъпи. И освен това всеки собственик на автомобил трябва да може да ремонтира елементарни неща сам. За целта обаче се нуждаете от интелигентен и удобен инструмент. Какъв точно трябва да има във всяка кола, ви разказваме сега.


ремонти


Разхождайки се по магазините или гледайки реклами в интернет, могат да ви изтекат очите - има прекалено много оферти. Как да изберем най-добрия,функционален и в същото време компактен набор от инструменти? Трябва ли да купувам огромни кутии с инвентар, повечето от които никога няма да бъдат използвани? Струва ли си да плащате допълнително за етикети в стил "професионален", "за сервизи" или "произведено в Япония"? Както показва практиката, НЕ. Важно е не количеството, а качеството и в случая си струва да се даде предпочитание на универсалните инструменти.

През последните години инструменталната индустрия направи крачка напред, предлагайки множество "домашни" инструменти, за да направи тази или онази операция не само по-добра, но и по-лесна. Всичко е опростено. Такъв е и т.нар. универсален отворен гаечен ключ, който може да замени цял комплект. С прости думи, това е дръжка с два ромба с различни размери в краищата, които ви позволяват да развиете гайки и болтове: от 5 до 9 мм от едната страна и от 9 до 16 мм от другата. Точно това е, от което се нуждаете за дребни ремонти.


инструмент


Важно свойство на такъв инструмент е, че той решава проблема с конвенционалните гаечни ключове. В края на краищата, както се случва с тях: след като се завъртите веднъж, трябва да извадите и поставите ключа върху гайката отново , и това далеч не винаги е възможно. С универсалният инструмент просто трябва леко да го отдалечите от гайката или болта, да го завъртите и да започнете отново процеса на отвиване/завиване, което значително намалява времето за работа в често неудобна позиция.

И има много такива примери, просто трябва да знаете какво да търсите и да спрете да обръщате внимание на маркетинговите трикове. Дори ако един евтин инструмент не издържа толкова дълго, колкото професионален, е много по-лесно да го замените. Пробвайте - инструментът не е скъп, лесен е за употреба и не заема място, а в много случаи може да ви спести доста главоболия. Защото в един автомобил има множество гайки и болтове.


0 от 500