IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарни рожденици – колите, които празнуват юбилей през 2023

От Alfa Romeo 4C до лимузина на Mercedes – тези модели влязоха в сърцата на много хора

Има автомобили, които са определили цяло едно поколение и които буквално са спасили марката си. От друга страна, има и такива, които представляват първата стъпка в повторното стартиране на марката, към която принадлежат или са въплътили напълно нейното ДНК. Някои от тях са изчезнали, други са вдъхновили (и все още вдъхновяват) настоящите модели.

Някои от тези автомобили ще празнуват юбилей през предстоящата 2023 година. Това са емблематични модели, които са допринесли много за успехите на своята марка. Всички те са специални и затова заслужава да бъдат отбелязани.
  
   
Колите, които празнуват юбилей през 2023 година (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всъщност може да се каже, че съвременният Фокус седан носи духа на първото Мондео и сигурно на размер е толкова голям. Но Фокус ще бъде спрян след година-две.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до 3 ( преди 1 година )
    Колега, не знам на какво според тебе е "детектор" Porsche, което е абсолютна класика отвсякъде, но ти определено си "детектор" ..... нали се сещаш на какво!!!
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хубави времена бяха, защото от Балканчета се качихме на Трабантчета! Да, харесвам класическите автомобили, но предпочитам след 1995-2000 г. Даже се мъча с един Голф I от 1974 г., но не е лесна реставрацията при положение, че е седял 26 г. в глокник без да е каран! Но пък си струва кефа да излезнеш понякога с ретро автомобил и да си спомниш старите времена! След 50-60 години ще има същите статии за днещните автомобили. Така е, светът върви напред!
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    До # 1! Тези преди теб прекараха живота си в цъкането с език по западните коли и си чакаха 7-8 г. ред в Мототехника (с капаро 1500 лв.) за някой Вартбург или Шкода и по над 12 г. за Лада, която беше на базата на ФИАТ 124 от 1966 г. (и Нивата е на същата база -голямата работа на 40 години). Аз бих се купил БМВ Е 28 или Е 30, или МБ 350 SEL или 123, това са истинските класики.
  • #3
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Порше е детектора за глупатсите така броят кои са мало умни.Да продаваш ФВ Биитъл с турбо и променен дизайн 80 години доказва че Светът е пълен с глопатси
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хубави коли и всяка е останала в историята. Но аз пък съм доволен, че технологиите като цяло и автомобилната индустрия в частност не са спрели да се развиват. Колите не са спрели да стават по-добри.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Еееех! .....имаше коли!Завиждам на тези родени преди мен че изкараха живота си рая с истински коли за вечно щастие!Радвам се за мен и е чест и гордост че успях да живея с тези коли и съм тъжен за мен,че не умрях като щастливците,а доживях новия грозен скрап с електроника на 4 колела и виждам аферата с най опасните ел коли за здравето на природата и човека!?.... И затова ще се помъча да закупя за щастливи старини Лада Нива Урбан Легенда с 5 врати!И ги жаля мъртво- родените с новия скрап!