fallback

Автопилотът на Tesla полудя и започна да убива

Вижте как Model Y ускорява сам и блъска хора по пътя (ВИДЕО)

Необяснима и страховита история се разигра в китайската провинция Гуандун. Кросоувър Tesla Model Y по неизвестни причини сам ускори до максималната си скорост, уби двама и рани тежко трима души.

Трагедията се е случила на 5 ноември, но записът беше публикувано онлайн едва сега. Видеото показва как колата Tesla отначало сякаш спира отстрани на пътя, но след това сама започва да ускорява. С главоломна скорост - около 200 км/ч, електромобилът се понася по улиците на града, събаряйки велосипедисти и мотористи, които са по пътя.

Колата изминава повече от два километра, преди да поднесе, да се блъсна в стената на сграда и да спре. Нейният шофьор – 55-годишен мъж, е настанен в болница. Пред полицаите той е обяснил, че е искал да спре пред местен магазин, но електромобилът е започнал сам да ускорява. Водачът натискал спирачката многократно, но колата не реагирала.

На публикуваните кадри стоповете светват за кратко само веднъж - около 30-ата секунда от видеото. Според китайските медии, причината е срив в софтуера на кросоувъра. От Tesla вече изразиха готовност да сътрудничат по всякакъв възможен начин на разследването и да предоставят на властите цялата необходима информация.

fallback
  • #31
    Муахаха ( преди 1 година )
    До 29 - много ме кефиш с писаниците си! Къде сръвни създаването на софтуер и хардуер за автономно движение на автомобил с нож!! Ножа не може сам да преценя какво и как да реже!На бучки ли, на шайби ли, ама само краставици ли, ама паржоли ли!Ако някога, някой създаде робот сам да взема и да реже неща и вземе та нареже човек, тогава създателите ще носат отоговорност!В случая, Тесла са създали нещо което се бъгва и убива!Само!Против волята на собственика си!Сега правиш ли разлика между нож и тесла?
  • #30
    Bullish ( преди 1 година )
    +1000% на акциите Веднагааа
  • #29
    До долните ( преди 1 година )
    Трябва ли да се осъди фирмата произвела ножа с който някой е направил масово убийство и трябва ли да се забрани ползването на ножове по цял свят, защото е възможно някой да ги ползва за убийство?Ако някоя дето е бръкне в контакта с пирон, трябва ли да се осъди електропреносната компания и да се забрани ползването на електричество по цял свят?
  • #28
    До долния ( преди 1 година )
    Ти нацист ли си, това не е ли подсъдимо?
  • #27
    До долния ( преди 1 година )
    А тия със Z трябва ли да са в затвора ?
  • #26
    анонимен ( преди 1 година )
    Това недоразумение трябва да бъде спряно от производство, всички бройки изтеглени, а наркомана вкаран в затвора. За всички негови привърженици също трябва наказания, както за сподвижниците на нацизма.
  • #25
    Ш'Минтирит ( преди 1 година )
    И за останалите 16 000 инцидента на година заради объркан п**** на газта с спирачката само в щатите ли е виновна тесла и илон мъск? Софтуерът може да ти прецака газта, но не може да ти прецака механичните спирачки.
  • #24
    анонимен ( преди 1 година )
    И все пак шофьора е жив и то при удар с 200 км/ч , ама това е щото Теслата е много гаден автомобил :)
  • #23
    анонимен ( преди 1 година )
    След тази статия очаквам цените на Тесла да се сринат и да има Тесли за по 10-15 хил . Така ще мога да си купя и да се мъча с Теслата . Даже ще пращам видЮ на минтирито , за да знае как се мъча :)
  • #22
    анонимен ( преди 1 година )
    И нещо друго - разбирачете ютуб канала на бричката има много видеа за Тесла. Българския владеете ли го ? А знаете ли как се пускат клипчета в ютуб?
fallback
Последни