fallback

Автопилотът на Tesla полудя и започна да убива

Вижте как Model Y ускорява сам и блъска хора по пътя (ВИДЕО)

Необяснима и страховита история се разигра в китайската провинция Гуандун. Кросоувър Tesla Model Y по неизвестни причини сам ускори до максималната си скорост, уби двама и рани тежко трима души.

Трагедията се е случила на 5 ноември, но записът беше публикувано онлайн едва сега. Видеото показва как колата Tesla отначало сякаш спира отстрани на пътя, но след това сама започва да ускорява. С главоломна скорост - около 200 км/ч, електромобилът се понася по улиците на града, събаряйки велосипедисти и мотористи, които са по пътя.

Колата изминава повече от два километра, преди да поднесе, да се блъсна в стената на сграда и да спре. Нейният шофьор – 55-годишен мъж, е настанен в болница. Пред полицаите той е обяснил, че е искал да спре пред местен магазин, но електромобилът е започнал сам да ускорява. Водачът натискал спирачката многократно, но колата не реагирала.

На публикуваните кадри стоповете светват за кратко само веднъж - около 30-ата секунда от видеото. Според китайските медии, причината е срив в софтуера на кросоувъра. От Tesla вече изразиха готовност да сътрудничат по всякакъв възможен начин на разследването и да предоставят на властите цялата необходима информация.

fallback
  • #41
    Б ( преди 1 година )
    Ако всички ей тея абсурдни изпълнения бяха с Тесла, 100% щеше да се пише, че колата е виновна https://youtu.be/rL_Kw5DjNwY
  • #40
    Пародия на медия ( преди 1 година )
    Стига писахте такива глупости. Има рипорт на Тесла Китай по въпроса. Освен това който е карал тесла знае много добре , че автопилота е невъзможно да направи дори 10% от тези неща. Основното предположение по случая е, че *** на газта е бил заклещен от нещо (стелка, обувка или нещо подобно). Има подобен случай с Тойота съвсем на скоро и с доста други марки коли. Стига се писаха жълтини
  • #39
    анонимен ( преди 1 година )
    Абе много са гадни тия Тесли , веднага ми дайте една за 10-15 бона . Искам да ми е гадно
  • #38
    До 31 ( преди 1 година )
    Е в такъв случай какъв ти е проблема с автомобила с автопилот след като сам не може да убива, а някой човек трябва да натисне газта и за да прегази някого. Дали е тръгнал с ножа или с автомобила каква е разликата е разликата? И какво общо има автопилота в случая? Виж ако се беше треснал в някоя патрулка на автопилот, причината щеше да е автопилота но ще е виновен шофьора, че не е ударил спирачката за да изключи автопилота, но в случая автопилота дори не е бил включен.
  • #37
    Ш'Минтирит ( преди 1 година )
    Ще ми посочиш ли къде в клипа стоповете светкат гаснат светкат гаснат докато натиска газ спирачка газ спирачка както говориш? Защото аз не видях никъде да светнат стоповете. Ако бяха светнали, автомобилът щеше да спре, ама няма как да спре докато си натиснал до дупка *** на газта.
  • #36
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    извинете уважаеми медийни модератори, ама като сте настройвали ботовете бихте ли казали на нам потребителите как да наричаме тия неща в шофьорските крака дето се натискат? медията ви извинета започва да прилича на голяяяям съединител - нали знаете това е долел ляв... другото и без това ще го изпише със звездички ;) А за няколко години да не може да оправите изписването на к о н *** е н ц и я просто показва какво внимание отделяте на работата си и на творението си!!!
  • #35
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Брей тесларчетата как скачат :) Значи уплашил се китаеца казвате, объркал ***... Първо натиснал спирачка - после преместил крака на газта - после пак преместил крака на спирачката - после пак на газта.... мхм... е така ще да е, щом Теслончо казва да е така ;) Айде да беше веднъж натиснал *** доди, може да кажем объркване ама да танцува по тия *** - надали бе другаре :)
  • #34
    до 31 ( преди 1 година )
    Вече има такива готварски роботи. Ама ти откъде да го знаеш?
  • #33
    Бонги ( преди 1 година )
    Това е заради ваксината .. Лека полека хората по света започват да получават разни факсове в главата .. Наблюдават се случай хората сами умират от нищо ..
  • #32
    Жори Интела ( преди 1 година )
    Всяко нещо което може да получи ъпдейт от разстояние, може да бъде хакнато от разстояние! Ще става все по весело с тия миксери!
fallback
Последни