IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето кои са 20-те най-продавани SUV в България

Tesla Model Y е с най-голям ръст спрямо миналата година, показва статистиката за регистрациите

Доминацията на SUV моделите на българския пазар продължава да расте от година на година - независимо, че никой не е в състояние да каже с точност какво означава това понятие. Оригиналното Sport Utility Vehicle се отнасяше до модели, които комбинират качествата на нормални пътнически коли и на офроуд машини, с по-висок просвет и задвижване на четирите колела. Но днес пазарът е пълен с автомобили, гордо брандирани от производителите им като SUV, които нямат нито кой знае колко повишен просвет, нито дори помен от двойно предаване.
   
     
Tesla Model Y   
От автомобилите, предлагани и през 2021, най-голям ръст отчита Tesla Model Y - от една-единствена бройка, регистрирана за първите десет месеца на миналата година, до цели 57 сега (+5600%)
  
  
Впрочем на клиентите също не им пука особено за последното - дори и в България, където наличието на 4х4 по традиция беше от решаващо значение при покупката. Интересът към сериозните офроуд автомобили отстъпва назад за сметка на комфортните градски кросоувъри. Ето кои са най-продаваните SUV модели у нас за първите месеца на 2022 година според Automedia.bg, на базата на данни за  регистрациите в МВР (категории M1 и N1).
    
       
Най-продаваните SUV в България през 2022 (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

 

 

0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Aleks ( преди 1 година )
    KIA X Ceed, Hyundai Tucson и Rav 4 са единствените които си заслужават някакво внимание. Скъпи са, но все пак, ако човек е решил да хвърли толкова пари, то за тези 3-те има някакъв резон. Другите всички са абсолютно безполезни тенекиени щайги.
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Витара ( преди 1 година )
    Сузуки са продали 184 Jimny и нито една Vitara или S-Cross... нещо ме съмнява тази "класация"
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Според моите наблюдение за София специално Киа Спортидж бие всички, тази кола в сравнение с останалите идва от бъдещето, Кашкая е по-малък и отпред на мен лично ми е по-грозен, общо взето който не го е виждал на живо само може да не му хареса или някой с остаряли разбирания.
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 11 ( преди 1 година )
    И що само половин България. Да не умре нещо катърчето?
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Gfv ( преди 1 година )
    Tucson и sportage изглеждаха прилично преди. Тези сега са спр грозни :д киата отпред е като елха закичена хайах Кашкай за сметка на това, изглежда много добре, в сравнение с предни генерации. В подобна селекция от автомобили, освен външен вид...не намирам нещо друго впечатляващо :))
  • #11
    18 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    С Дачията съм обиколил половин България на цената на два обеда в скъп рестоурант а ти с твоята гяражна принцеса Х5 до супера ли само ходиш
  • #10
    11 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Посмешището с гоуфо ли си ти? Дали твоята щайга на олио дето караш е по-добра, от която и да е Дачия. Аман от такива високопланински пастири, дето нямат дим в задния двор, но иначе са големи разбирачи пред другите алкохолици пред панелката, докато пият бира от гумено шише и мезят със зрънчо.
  • #9
    7 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дачия неудачия? Номер едно за българските разбирачи. Как събирате 33 бона? Сигурни на месец вноската е 200 лева, нали?
  • #8
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дачия 33 бона газово 1.14лв литъра кво му требва на чоуека
  • #7
    16 rate up comment 9 rate down comment
    raiders ( преди 1 година )
    На два пъти ходя да поръчвам Киа Спортич, но поради една или друта причина не става. Сега покрай коледа ке се пробвам пак! Най-красив, просторен вътре, голям багажник и др., и с цена 50к. няма конглокенция. Кашкая ми харесва също много, но е около 57к по- малък двигател. Дачия дъстър 42к не бих дал, дори и 4х4 да е и със 150к.с