fallback

Най-продаваните автомобили в света за 2022 г.

Toyota продължава да доминира въпреки производствените проблеми

Японският производител Toyota е лидер по продажби на световния автомобилен пазар, според анализаторите на Focus2move след проучване на данни от 162 държави. През 2022 г. най-популярният автомобил в света си остава Toyota Corolla, продаден в 840 000 копия от януари. Той все още е доста пред другите модели, но в сравнение с миналата година търсенето му е намаляло с 5,6%.

Най-впечатляващи резултати са показали марките, специализирани в електрически автомобили, твърдят анализатори. Китайският BYD, например, се изкачи от 100-то на 19-о място, а неговият електрически седан Qin Plus стана 29-ти, въпреки че преди година беше на 141-ва позиция.

Топ 10 на най-продаваните автомобили на 2022 година (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Да видим дали правилно съм разбрал тенденцията. Toyota по инерция все още е на челните места по продажби, но продажбите на почти всичките и модели падат. Toyota обаче упорито отказва да произвежда електромобили, чиито продажби се вдигат с над 100% годишно с довода, че все още никой не търси електромобили и ще продължават да си произвеждат автомобили с ДВГ защото от тях се печели повече. И това въпреки, че тесла има по-големи печалби за тримесечие, въпреки че продава 8 пъти по-малко.
fallback
Последни